пʼятниця, 10 лютого 2017 05:05

Зозулі час стати політиком

Скандал через конфлікт українського футболіста Романа Зозулі з фанатами іспанської команди "Райо Вальєкано" засвідчив — саме цей футболіст є нині чи не єдиним українським спортсменом, який з першого дня і до сьогодні має чітку й недвозначну політичну позицію з приводу російської агресії. Всі інші наші спортсмени, тренери, функціонери разом зі спортивними федераціями висловлюють більш "обережну" точку зору, завжди чогось не договорюючи. Роман Зозуля договорює все. І тому саме він став об'єктом обструкції частини іспанських футбольних фанатів, за діями яких чітко помітно обриси кремлівської стіни.

Хотів він того чи ні, футболіст вчинив як справжній політик. Змусив усіх причетних чітко висловити свою думку. Як наслідок, майже всі притомні і в нас, і в Іспанії, висловили підтримку Роману Зозулі — патріоту України. Тепер Романа знатимуть не стільки як футболіста, скільки як людину, яка послідовно відстоює свою й нашу політичну позицію.

Чому цього ніхто не зробив до нього? У нас достатньо більш відомих у світі футболістів і взагалі спортсменів, які є щирими патріотами України. Але всі вони, включаючи навіть найбільш свідомих, не доводили ситуацію до конфлікту. Не думаю, що конфлікту хотів і сам Роман Зозуля. Але так вийшло. І тепер він не має іншого виходу, як стати совістю нашого спорту. Стати на противагу партнерам по національній футбольній команді Степаненку та Малишеву. Які, коментуючи останні події в Донецьку, промимрили щось огидне до непристойності, закликавши до миру "обе стороны конфликта".

Добре, що в нас є Роман Зозуля. Він, перед тим, як сказати про свою позицію, не буде ні на кого озиратися. Цей футболіст вже сьогодні — політик. Хто знає, може саме його голос стане вирішальний і дозволить нарешті схилити думку спортивного світу на користь України. Назвати речі своїми іменами й очистити світовий спорт від представників Росії, держави-вбивці. Очистити аж до повної нашої перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Зозулі час стати політиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути