четвер, 18 листопада 2010 06:15

Жіночий футзал прописався у Біличах

Ви ніколи не були у Біличах? То може просто проїжджали повз зупинку із цим написом електричкою у бік Бородянки? Тож коли будете там наступного разу, зверніть увагу на тамтешнє повітря. Воно особливе, тому що багато років примушує місцевих дівчат до футзалу. Тобто до гри у міні-футбол у закритому приміщенні. Не вірите? Тоді зазирніть у статистику відповідної асоціації. Вона підтвердить, що жіноча футзальна команда "Біличанка" із селища Коцюбинське під Києвом не перший десяток років є безперечним лідером у цьому виді спорту.

Звісно, це жарт. Команда тренується і виступає у Києві, а що примусило цей колектив "прописатися" у лісах на околиці столиці, не так важливо. Важлива тенденція. Вміння наших спортивних діячів утворювати чудернацькі географічні новації. Мало хто пам'ятає, що "столицями" вітчизняного хокею на траві були свого часу Васильків (чоловіки) та Бориспіль (жінки). У Борисполі і досі стоїть невелий стадіон для цього виду спорту, який популярний серед жінок Борисполя приблизно так само, як футзал серед жінок Коцюбинського чи Біличів.

Культивують екзотичні види спорту тільки з метою здобути медалі

Звісно, що культивувати такі екзотичні види спорту можна лише централізовано зі спеціальною метою здобути медалі чи залікові очки у змаганнях. Жінок, які грали б між собою у футзал просто так, мені не доводилося бачити жодного разу. Бачив окремих дівчат, які грають у футзал чи футбол разом з хлопцями. Можливо, це ті дівчата, з яких потім формують "клуби" для участі в змаганнях. Але чому Біличі?

Не виключено, що на цю колонку знову образяться в одній із федерацій, як це не один раз було. Аби убезпечити себе від претензій, наступними вихідними спеціально вирушу до Біличів та Коцюбинського на пошуки жіночого футзалу. Обійду там усі вулиці, усі навколишні ліси, усі громадські місця. І коли я був неправий, коли у цих населених пунктах жіноча частина населення справді масово захоплена футзалом, тоді напишу про це не колонку, а велику, наскільки дозволить обсяг газети, статтю.

Зараз ви читаєте новину «Жіночий футзал прописався у Біличах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути