Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2012 05:00

Зевіна може стати новою Клочковою

Про міжнародні успіхи київської плавчихи 18-річної Дарини Зевіної в Україні поки що знають у вузькому колі фахівців. Хоча перше місце Кубка світу на "короткій воді" для наших плавців — більш ніж видатне досягнення.

Привід порівняти Зевіну із Клочковою дає універсалізм молодої спортсменки, яка, окрім свого коронного вільного стилю, показує результати світового рівня також і у плаванні на спині. Тож в українки є можливість спробувати себе в комплексному плаванні. Там конкуренція традиційно нижча, ніж в окремих видах. У "комплексі" була свого часу найсильнішою у світі українка Яна Клочкова, здобувши золоті нагороди на двох поспіль Олімпійських іграх.

Маловідомості Дарини Зевіної на батьківщині не варто дивуватися. Яна Клочкова, завершивши кар'єру спортсменки, з'являється на телеекранах та обкладинках кольорових журналів частіше, ніж тоді, коли днювала та ночувала в басейні. У неї тепер є час і натхнення бути там, де стають знаменитими. Прославитися успіхами в басейні в сучасній Україні неможливо. Навіть якщо це олімпійський басейн, здобутої там спортивної слави вистачить на кілька тижнів. А потім знову лише сухі протоколи змагань у спеціалізованих спортивних виданнях і на сайтах, здебільшого закордонних. І та ж щоденна виснажлива праця на тренуваннях.

Передивився перші сторінки численних українських спортивних видань. Зокрема електронних за минулі вихідні. Перемоги лідера Кубка світу із плавання Дарини Зевіної не заслужили місця на перших сторінках.

Тим приємніше буде, коли талановита спортсменка своїми результатами дістане-таки світове визнання. А за ним і популярність на батьківщині. Бо плавчихи світового класу в нас трапляються не кожен рік. Але найбільше втішає те, що вони взагалі з'являються попри стан вітчизняного спортивного плавання.

Зараз ви читаєте новину «Зевіна може стати новою Клочковою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути