середа, 28 квітня 2010 05:38

"Зеніт" може купити Артема Мілевського

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Артем Мілевський (з м’ячем) улітку став капітаном ”Динамо”. Його призначив Валерій Газзаєв
Артем Мілевський (з м’ячем) улітку став капітаном ”Динамо”. Його призначив Валерій Газзаєв

Капітан київського "Динамо" 25-річний Артем Мілевський може залишити команду. Форвардом зацікавився найбагатший російський клуб — пітерський "Зеніт".

Чемпіон Росії-2007 шукає нападаючого до пари Олександрові Кержакову. Той ніяк не може забити в офіційних матчах цього року. Цілком можливо, що Мілевський зможе стати для Кержакова партнером рівня Андрія Аршавіна, з яким в Олександра був чудовий контакт на полі.

Як стверджує російська преса, в "Динамо "Мілевський отримує 1 млн євро на рік. Аби спонукати Артема до переїзду, цю суму слід істотно збільшити. "Зеніт", за яким стоїть потужний концерн "Газпром", спроможний платити і 3 млн. Стільки отримували свого часу Аршавін та Тимощук.

Контракт Мілевського з київським "Динамо" закінчується влітку 2011 року. Якщо угоду не продовжать, наступного року уродженець Мінська зможе залишити клуб безкоштовно. Власник "Динамо" Ігор Суркіс це розуміє і готовий розглянути пропозиції щодо продажу форварда. Раніше озвучував суму в 20 млн євро — за стільки він готовий відпустити гравця.

У "Динамо" Мілевський отримує мільйон євро на рік. "Зеніт" готовий збільшити цю суму втричі

Відхід капітана може бути обопільно вигідним. Якщо "Зеніт" розщедриться, "Динамо" зможе мати вільні кошти для купівлі нових гравців. Відсутність Мілевського остаточно розв"яже руки Шевченку, серед молодих можна покладатися на Зозулю та Кравця, якщо той відновиться після травм, і повернути із ЦСКА Гільєрме.

Головна перспектива Мілевського — робота з Лучано Спалетті. Артем не приховує свого захоплення італійським футболом, і досвід співпраці з яскравим представником апеннінської тренерської школи піде тільки на користь футболістові. Затримуватися в "Зеніті" все одно не варто. Але як трамплін до західного клубу Пітер та Спалетті — непоганий варіант. Приклад Тимощука це доводить.

Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" може купити Артема Мілевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути