пʼятниця, 23 листопада 2012 05:30

Збірну України може очолити Гаррі Реднапп

Автор: фото з сайта www.gazeta.ru.
  Гаррі Реднапп улітку залишив лондонський ”Тоттенхем”. Із цим клубом у сезоні 2010/11 дійшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів: у 1/8 обіграв ”Мілан”, а в наступному раунді поступився ”Реалу”
Гаррі Реднапп улітку залишив лондонський ”Тоттенхем”. Із цим клубом у сезоні 2010/11 дійшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів: у 1/8 обіграв ”Мілан”, а в наступному раунді поступився ”Реалу”

— Я дуже зацікавлений у роботі зі збірною України, — каже англієць Гаррі Реднапп, 65 років. — Там активно розвивається футбол, є кілька хороших молодих гравців.

Керівництво Федерації футболу повідомило про початок переговорів із Реднаппом. Йому пропонують стати головним наставником вітчизняної національної збірної.

— Кілька тижнів тому українська сторона зв'язалася з моїми представниками, — говорить тренер. — Я налаштований дуже серйозно.

Якщо ФФУ порівняно давно вийшла на Реднаппа, це означає: або таку саму пропозицію Андрієві Шевченку зробили про людське око, або керівники Федерації очікували відмови від колишнього капітана збірної.

З Реднаппом можуть домовитися або ні. Важливо інше: нове керівництво ФФУ здатне запросити до керма збірної іноземного тренера — щодо цього були сумніви. Попередникам такого зробити не вдалося.

Необхідність залучення наставника-іноземця для української збірної очевидна. Вітчизняний тренерський корпус не розвивається. Жоден наш фахівець не працює в серйозному чемпіонаті. У нинішній прем'єр-лізі найкраще проявляють себе румун Луческу та іспанець Рамос.

Ренапп — дорогий тренер. У "Тоттенхемі" він отримував $4,9 млн на рік. Зрозуміло, що в збірних платять менше: там не такі навантаження, як у клубах. Але й зважитися на переїзд в Україну Реднапп може тільки за дуже пристойний оклад. Британська преса пише про $9 млн на рік. Це практично ті ж гроші, що заробляв Капелло в Англії.

Але навіть фантастична сума контракту не так важлива. По-перше, дуже ймовірно, що потенційна зарплата Реднаппа перебільшена. По-друге, навіть на великі цифри заплющать очі, якщо Реднапп досягне успіху й виведе Україну до фінальної частини Кубка світу-2014. У Греції ще ніхто не жалкував за грошима, які платили німцеві Рехаґелю, а в Кореї — голландцеві Гіддінку.

Реднапп — міцний фахівець типу Роя Годжсона. Але Гаррі, на відміну від колеги, ніколи не працював зі збірними. Зате Реднапп розкрив Френка Лемпарда, Ріо Фердінанда. Це тренер із серйозним досвідом та знаннями, умінням поставити збалансовану гру без крену в бік атаки чи оборони. Перед Євро-2012 міг очолити збірну Англії, але місцева Асоціація обрала Годжсона. Реднапп, з одного боку, захоче довести землякам хибність того рішення. З іншого, у такому поважному віці тренер може думати тільки про заробіток, а не про свою репутацію. Приклади — Луїс Сколарі, Юрій Сьомін.

28 листопада відбудеться виконком Федерації футболу України. Тож до кінця місяця національна команда може отримати нового головного тренера.

Зараз ви читаєте новину «Збірну України може очолити Гаррі Реднапп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути