пʼятниця, 24 травня 2019 06:45

Збірна України стартує на Кубку світу з футболу

Автор: FOOTBALLUA.TV
 

23 травня в Польщі стартував Кубок світу з футболу серед 20-річних гравців. Турнір відбудеться у 10 польських містах. Участь у змаганнях візьмуть 24 збірні. Вони розподілені на шість груп. До 1/8 фіналу вийдуть на дві найкращі з кожної, і чотири з тих, що посіли треті місця. Турнір отримає нового чемпіона, бо чинний — англійці — не зуміли пробитися до фінальної частини. Натомість там буде Україна, яка пройшла завдяки участі у півфінальному матчі на торішньому Євро серед 19-річних.

Підопічні тренера Олександра Петракова потрапили в групу D. Суперники — США, Катар і Нігерія.

Під час підготовки до юнацького Мундіалю збірна України провела два товариські матчі. Обидва закінчилися внічию — 1:1. Спочатку проти "Колоса" з Ковалівки, одного з лідерів першої ліги, а потім проти однолітків з Південно-Африканської Республіки.

Кістяк збірної України становлять футболісти, які торік грали на Євро. Через травму не візьме участі лівий захисник Віталій Миколенко.

Основний воротар — Андрій Лунін, 1999 року народження. Цього сезону голкіпер іспанського "Леганеса" майже не грав за свій клуб. Пропустив підготовку до Кубка світу. Крім того, Луніна останні півтора року викликають до національної збірної, грає за молодіжну ­команду. Був в еліт-раунді з 1998 роком, але із 1999–2000 роками народження гравців майже ніколи не грав. Невідомо — чи стане це посиленням для збірної. Воротар і захисники мають бути зіграні, розуміти один одного. А основний воротар команди Петракова на Євро динамівець Києва — 20-річний Владислав Кучерук не дає сумнів у своїй надійності.

Гра команди носить відверто закритий характер. Олександр Петраков будує гру команди від оборони. На поле виходять одразу три центральні захисники. Тому втрата Миколенка відчутна. Атака будується через швидкі й індивідуальні дії гравців.

Головна "зірочка" команди — форвард "Динамо" 19 річний Владислав Супряга. На Євро серед 19-річних він увійшов до символічної збірної турніру. Після цього перейшов із "Дніпра" до "Динамо". На флангах півзахисту важливу роль відіграють динамівець 18-річний Георгій Цитаїшвілі та його одноліток Олексій Кащук із "Шахтаря", який не грав на Євро через травму. Лідери центру поля — 20-річні Сергій Булеца з "Динамо" й Олексій Хахльов з іспанського "Алавеса". Захист цементує їх одноліток динамівець Денис Попов.

Петраков уміє знайти контакт із гравцями

Тренер 61-річний Олександр Петраков (на фото) удруге везе українців на Кубок світу. 2015-го команда дійшла до 1/8 фіналу, де поступилася Сенегалу в серії пенальті.

— Головна футбольна чеснота Петракова — вміння налагоджувати гарні стосунки із гравцями і створювати хорошу атмосферу всередині команди, — каже головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков, 48 років. — Тренер із повагою ставиться до кожного гравця, а футболісти поважають його. Жодного разу не було в команді Петракова ніяких скандалів. Тільки повне порозуміння.

Допомагають Петракову колишні гравці київського "Динамо" — В'ячеслав Кернозенко й Андрій Аненков.

Розклад матчів збірної України на груповому етапі

24 травня, п'ятниця

21:30, тут і далі час — київський, Україна — США

27 травня, понеділок

19:00 Катар — Україна

30 травня, четвер

21:30 Нігерія — Україна

Матчі транслюватиме Перший Національний телеканал

Зараз ви читаєте новину «Збірна України стартує на Кубку світу з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути