Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2021 07:41

Збірна України провалила Євро

Збірна України з футболу провалила груповий турнір Євро-2020/2021. З трьох матчів підопічні тренера 44-річного Андрія Шевченка програли два: Нідерландам — 2:3 та Австрії — 0:1. Виграли в Північної Македонії, найслабшої команди групи, — 2:1.

— У груповому турнірі наша команда зіграла півтора матчі — проти Нідерландів і тайм проти Північної Македонії, — каже колишній футболіст донецького "Шахтаря" Віктор Грачов, 64 роки.

— Потім стався функціональний провал, і ми ледь втримали перемогу над македонцями. Без шансів програли збірній Австрії. Не знаю, чому так сталося. Україна завжди програвала у виконавській майстерності, але фізично була готова на всіх турнірах.

Можливо, далася взнаки психологічна втома. Продовжуємо тренуватися за радянськими схемами. На місяць зачиняємося на базі, працюємо, а потім програємо у фізичній підготовці командам, які зібралися за тиждень й особливо не напружувалися. А в грі тоді виходить, що всі спірні м'ячі — в Австрії, боротьбу виграла вона ж, всі відскоки — їхні. Ще одна збірна з таким стилем підготовки — Росія, посіла останнє місце.

Київські динамівці після сезону не мали ні дня відпустки. Припускаю, що могли психологічно втомитися. Бо важко жити місяць замкненим і бачити одні й ті ж обличчя.

Чому наш тренерський штаб провів мінімальну кількість замін?

— Це теж загадка. Було очевидно, що не йде гра у Віталія Миколенка — лівого захисника. То випустіть Едуарда Соболя. Спробуйте когось іншого в центрі поля. Для чого викликали цих гравців? Саме для такого випадку. Але ні, проявляємо консерватизм.

Були гравці, які сподобалися?

— Сподобалася Австрія. Порівняно з попередніми іграми, команда додала, стала невпізнанною. У нас добре показали себе Андрій Ярмоленко та Роман Яремчук. Андрія накрили у грі австрійці, а Роман був лідером у кожному поєдинку. Видно, як покращив свою гру. Шукає бодай напівмоменти й загострює. Це саме те, що повинен робити форвард. Але нижче свого рівня зіграли двоє лідерів у центрі поля — Олександр Зінченко та Руслан Малиновський.

З такою грою нашим потрібен вихід у 1/8 фіналу?

— Найлегше сказати ні, не потрібен. Але це шлях, який маємо пройти, якщо пощастить. Якщо не вийдемо — значить, на більше не заслужили.

На момент виходу номера турнірне положення збірної України в групі С дає теоретичну можливість вийти до 1/8 з третього місця. Якщо з потрібним нам результатом завершаться ігри у групах Е та F, то поєдинок 1/8 фіналу проведемо 29 червня, у вів­торок, в шотландському Ґлазґо, розпочнемо о 22:00. Найімовірніші суперники — Швеція чи Іспанія.

Футбол. Євро-2020/2021. Груповий турнір. Група С

Перший тур

Нідерланди — Україна — 3:2

Австрія — Північна Македонія — 3:1

Другий тур

Україна — Північна Македонія — 2:1

Нідерланди — Австрія — 2:0

Третій тур

Україна — Австрія — 0:1

Нідерланди — Північна Македонія — 3:0

Зараз ви читаєте новину «Збірна України провалила Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути