середа, 14 березня 2012 05:45

Збірна України провалила біатлонний сезон

У неділю в німецькому Рупольдинґу завершився чемпіонат світу з біатлону. Збірна України здобула одну бронзову нагороду — у спринтерській гонці третьою була Віта Семеренко. За 10-бальною шкалою оцінюємо виступ лідерів збірної на Мундіалі.

Віта Семеренко — 7,0 (дуже добре)

Виборола медаль в очній боротьбі з визнаними фаворитками, коли відразу п'ятеро людей, чисто відстрілявшись, мали шанси поборотися за нагороди. Німкені Маґдалені Нойнер і білорусці Дарії Домрачовій Віта програла, а шведку Гелену Екгольм й француженку Марі Лор Брюне випередила. Пізніше, під час естафети, Семеренко довела, що у блискучій формі. На своєму етапі вона була першою, вигравши чистим часом у найближчої переслідувачки 29,5 с. Якби партнерки підтримали результат Віти, Україна мала б ще одну медаль.

Валентина Семеренко — 4,0 (жахливо)

Сестри-близнючки тренуються під керівництвом одного тренера Григорія Шамрая, але до чемпіонату підійшли у зовсім різній формі. Валентина погано стріляла, посередньо бігла. Спринт — п'ять промахів, індивідуальна гонка — шість, естафета — чиста стрільба з двома додатковими патронами. Такі показники влучності не залишили Валентині ані найменших шансів на успіх і завершилися 57-м і 49-м місцями відповідно.

Наталія Бурдига — 5,0 (погано)

Змішана естафета, якою відкривався чемпіонат, відразу показала, що колишня росіянка в поганій формі. Наталія не мала штрафних кіл, але у  швидкості істотно програвала суперницям.

Олена Підгрушна — 5,0 (погано)

На старті чемпіонату тернополянка захворіла й пропустила спринт, а з ним і переслідування. Нинішній стан Підгрушної можна напряму пов'язувати з тренерськими похибками. Олена вийшла на пік форми місяць тому, коли здобула три "золота" на другорядному чемпіонаті Європи. У Рупольдинґу Підгрушна сяк-так відбігала індивідуальну гонку, 14-те місце з двома промахами, а в естафеті на заключному етапі своєю млявістю в бігу й на стрільбищі перекреслила всі старання Віти Семеренко.

Андрій Дериземля — 5,5 (посередньо)

Завдяки роботі досвідченого Миколи Зоца бодай один з українців виглядав на Мундіалі пристойно. Не ідеально. Але на фоні інших українців — конкурентно. Після провального спринту 42-е місце з двома промахами, Андрій відразу на 20-й позиції покращив свій результат у переслідуванні. В індивідуальній гонці він фінішував 17-м, а в мас-старті перед третьою стрільбою йшов у лідерській обоймі. Однак медальні сподівання перекреслили три промахи на першій стійці. Після того Дериземля знову відстрілявся "на нуль" і фінішував 19-м.

Сергій Семенов — 5,0 (погано)

Посів у спринті 22-е місце — непоганий результат. Швидкість, правда, була посередньою, але мав шанс на місце в десятці у переслідуванні. Та цю гонку Семенов, допустивши шість "махів", провалив — 49-те місце. В "індивідуалці" було п'ять промахів і 60-та позиція.

Донедавна нашу стрілецьку школу вважали однією з найсильніших у світі. Зараз розучилися добре стріляти навіть ті, хто раніше був стабільним на вогневих рубежах.

Сергій Седнєв — 4,5 (дуже погано)

На чемпіонат приїхав із болем у спині. То — його давня травма. Звідси — неповноцінний чемпіонат. Навіщо тренери виставляли на естафету травмованого спортсмена?

Артем Прима — 5,0 (погано)

Тренери напевне говоритимуть, що для молодого спортсмена корисна участь у чемпіонаті світу. Але у свої 24 роки Артем упродовж усього сезону-2011/12 не продемонстрував і натяку на місця в першій десятці. Так було й в Рупольдинґу. Прима посів 24-те місце в індивідуальній гонці — найвище досягнення.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України провалила біатлонний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути