середа, 29 липня 2009 18:19

Збірна Калитвинцева вийшла до півфіналу

Юнацька збірна України з футболу (вік гравців до 19 років) сьогодні зіграє в півфінальному матчі чемпіонату Європи. На маріупольському стадіоні "Іллічівець" підопічні 41-річного Юрія Калитвинцева протистоятимуть сербам. Стартовий свисток німецький арбітр Мануель Грефе дасть о 19.00. Пряма телетрансляція — на ТРК "Футбол".

В іншому півфіналі, який покажуть о 16.30 на тому ж каналі, зіграють збірні Англії та Франції.

У груповому турнірі Україна провела три матчі. Дві стартові нічиї (0:0 проти Словенії та 2:2 проти Англії) зобов"язували нашу команду перемагати Швейцарію в заключному поєдинку першого етапу. Україна наприкінці першого тайму залишилася в меншості — два попередження дістав форвард "Дніпра" Віталій Каверин. Калитвинцев змушений був ризикувати, замінюючи гравців оборонного плану на наступальних. За 5 хв. до закінчення зустрічі півзахисник київського "Динамо" Сергій Рибалка забив єдиний гол. У півфіналі він, як і Каверин, не зіграє через дискваліфікацію. Проте завдання-мінімум, поставлене перед юнацькою збірною України ще до початку турніру, незмінне — участь у фінальному матчі. Він відбудеться 2 серпня на донецькому спортивному комплексі "Олімпійський" і розпочнеться о 16.30.

Українці мають проблеми в обороні

— Не в курсі щодо потенціалу збірної Сербії. Але обізнаний з умінням української команди. Вважаю, нам до снаги пробитися до фіналу, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Крощенко, 65 років. — Дивлюся матчі, обмінююся думками з селекціонером київського "Динамо" Іваном Терлецьким. Що можна відзначити? Хлопці Калитвинцева чудово підготовлені фізично. Команда біжить і спокійно реагує на перипетії в грі — у матчі проти Англії зуміли зім"яти суперника, хоча по ходу програвали, а з Швейцарією не зламалися в меншості. Непогано підковані й тактично. Серед недоліків назву недостатню надійність в обороні. Півзахисники вдаліше працюють на атаку, а допомагати своїм захисникам не поспішають. Найцілісніше враження справляє капітан команди центральний півзахисник Кирило Петров із "Динамо".

Вилучення Каверина Крощенко пояснює так:

— Наші хлопці не готові до західної манери суддівства. Удома словесний випад на свою адресу арбітри пробачили б, а в міжнародних турнірах такі вибрики не проходять.

2000-го на першості Європи в Німеччині юнацька збірна України, очолювана Крощенком, стала срібним призером. Лідером того колективу був нинішній форвард "Дніпра" Олексій Бєлік.

— Зараз Каверин сильніший за тодішнього Бєліка, — стверджує Крощенко. — Тільки б грав із холодною головою.

Лідер збірної Сербії — півзахисник Адем Ляїч. Через нього будується вся конструктивна гра команди. Взимку його купив "Манчестер Юнайтед", але поки що футболіст виступає в рідному "Партизані" на правах оренди.

— У мене непогана техніка, люблю фінтити з м"ячем, крім того, достатньо швидкий. Думаю, тому мене і взяв "Манчестер", — вважає Ляїч.

Найкращий партнер для його передач – форвард "Войводіни" Даніель Алексич, на якого звернули увагу лондонський "Арсенал" та мадридський "Реал". Чудово орієнтується в штрафному майданчику суперника, має бездоганне відчуття голу. У грудні дебютував у національній команді.

Вирізняється також центральний захисник московського "Локомотива" Мілан Міланович. Його зріст — 194 см, залюбки бере учать у розіграші стандартів поблизу чужих воріт. Головою забив вирішальний гол збірній Іспанії.

Слабке місце сербів — голкіпер Йован Кіровський. Невпевнено діє при подачах із флангів, часто відбиває м"яча перед собою після ударів іздалеку.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Калитвинцева вийшла до півфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути