Ексклюзиви
пʼятниця, 29 жовтня 2010 06:52

Заваров після боротьби з Марадоною зламав палець на нозі

Автор: фото: REUTERS/Sergei Karpukhin
  На Кубку світу-1986 Дієго Марадона забив п’ять м’ячів
На Кубку світу-1986 Дієго Марадона забив п’ять м’ячів

30 жовтня виповнюється 50 років Дієґо Марадоні, колишньому головному тренерові збірної Аргентини.

Його зоряний час припав на 1986 рік. Посередня за складом збірна Аргентини на чолі з Марадоною виграла тоді Кубок світу. Це був другий подібний турнір у кар'єрі Дієґо: на нього покладали надії ще 1982-го, але тоді Марадона знітився під опікою жорсткого італійця Джентіле, й команда Луїса Сесара Менотті не потрапила до півфіналу.

Той-таки Менотті 1978-го не включив 18-річного таланта до заявки Аргентини на домашній Кубок світу. Дієґо зі слізьми на очах сприйняв таке рішення, але тренерові ніхто не дорікнув — його команда виграла турнір. А за рік Марадона привів аргентинців до титулу чемпіонів світу серед молодіжних команд. У фіналі південноамериканці обіграли збірну Радянського Союзу.

— Подробиць матчу не пригадаю, — каже "ГПУ" учасник того поєдинку Олександр Заваров, 49 років. — Марадона вже тоді вирізнявся з-поміж однолітків. Було помітно — росте зірка світового масштабу. М'яч у нього відібрати було неможливо, на швидкості Марадону розкачувало, як шхуну, й не було зрозуміло, в який бік він рухатиметься. Протистояв Дієґо і в чемпіонаті Італії. Мій "Ювентус" грав проти його "Наполі". Під час одного з матчів уже на першій хвилині жорстко пішов на Дієґо. Від стику аргентинець не ухилився, і для мене він закінчився зламаним пальцем на нозі. Футболками з Марадоною обмінюватися не довелося, але рукостискання були завжди — знали один одного непогано.

1991-го Марадону спіймали на вживанні наркотиків і дискваліфікували на 15 місяців. Він іще зіграв на Кубку світу-1994, але під час турніру "погорів" на допінгу і завершив кар'єру. Два роки тому став головним тренером збірної Аргентини. На Кубку світу-2010 команда дійшла до чвертьфіналу, де поступилася Німеччині — 0:4. Марадону відправили у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Заваров після боротьби з Марадоною зламав палець на нозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути