вівторок, 31 липня 2012 05:15

Зантарая зганяв вагу і виснажився

Киянин Георгій Зантарая, 24 роки, їхав до олімпійського Лондона в ранзі чемпіона світу-2009 та Європи-2011 із дзюдо в категорії до 60 кг. Від нього чекали медалі.

Однак у стартовій сутичці проти бронзового призера світових і європейських змагань 2009-го — італійця Еліо Верде — українець виглядав скуто й не зумів продемонструвати атакувального стилю. Суперник вміло стримував напади українця й при цьому імітував активність.

Після безрезультатних основних 5 хв. долю зустрічі Зантарая та Верде вирішували в "ґолден скорі" — додатковій 3-хвилинці до будь-якого першого результативного прийому. Але прийомів не було. Судді вдруге покарали Зантараю шидо — попередженням за пасивність. Це означало юко — мінімальну оцінку для суперника.

— Жодних претензій до підопічного в мене немає, — каже "ГПУ" особистий наставник спортсмена Віталій Дуброва. — Сьогодні він зробив усе, що міг. Це спорт. Хай там як, а Гео набрався досвіду і за чотири роки ми постараємося не розчарувати наших уболівальників і привезти медаль із наступної олімпіади.

Георгій Зантарая вибачився за невдачу. Визнає, що не виконав тренерської настанови і був надзвичайно виснажений через те, що зганяв вагу.

Зараз ви читаєте новину «Зантарая зганяв вагу і виснажився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути