Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 00:00

Жадсона продали за чотири мільйони євро
5

Бразильський півзахисник 28-річний Жадсон залишає донецький "Шахтар". Футболіст виступатиме на батьківщині за "Сан-Паулу". Із цим клубом він підписав трирічний контракт. Сума трансферу — 4 млн євро.

Бразилець з'явився у донецькій команді 2005-го, виграв із нею всі українські трофеї, Кубок УЄФА-2009, забивши останній та переможний гол в історії цього турніру.

Розповідаємо про долю інших помітних бразильських легіонерів, які залишили вітчизняний чемпіонат.

1. Франселіно Матузалем, 31 рік ("Шахтар")

Відіграв у Донецьку три сезони, 2007-го втік до "Сарагоси". Іспанський клуб по-своєму розтлумачив положення міжнародної федерації, згідно з яким Матузалем міг викупити свій контракт і бути вільним агентом. Донеччани подали скаргу до арбітражного суду Лозанни і виграли її. "Сарагосу" зобов'язали виплатити чемпіону України 13,5 млн євро. Футболіст не постраждав.

Успіхів у "Сарагосі" Франселіно не досяг — команда 2008-го залишила вищу лігу чемпіонату Іспанії. Бразилець перебрався до італійського "Лаціо". Там —запасний.

2. Діоґо Рінкон, 31 рік

("Динамо")

Один із найкращих легіонерів у історії київського клубу. Бразильця придбали 2002-го. Він одразу став основним учасником команди, яка регулярно грала у Лізі чемпіонів та боролася за вихід у плей-оф. Із сезону 2006/07 почалися проблеми — Рінкон став набирати вагу. 2008 року його віддали в оренду "Корінтіансу", потім був вояж до грецької "Кавали". Там Діоґо мав проблеми і на полі, й поза ним — футболіста пограбували. Зараз виступає за "Пелотас", клуб четвертого дивізіону чемпіонату Бразилії.

3. Елано Блумер, 30 років ("Шахтар")

Атакувальний півзахисник із Матузалемом був ключовою постаттю в середній лінії "гірників" середини 2000-х. Виграв чемпіонат і Кубок України.

Елано ніколи не приховував бажання залишити Донецьк. 2007-го, після трьох років в українському чемпіонаті, його продали "Манчестер Сіті". Ні там, ні у турецькому "Галатасараї" його кар'єра не склалася, зате зараз у бразильському "Сантосі" все добре — здобув Кубок Лібертадорес-2011, його регулярно викликають до збірної Бразилії, був учасником Кубка світу-2010.

4. Родольфо, 29 років

("Динамо")

2004-го за 3 млн євро він приїхав до Києва за протекцією тодішнього віце-президента клубу Йожефа Сабо. Вправно грав і в захисті, і в середній лінії. За три роки кияни продали футболіста до московського "Локомотива" за 3,7 млн євро. У "залізничників" став капітаном і лідером клубу, але зазнав тяжкої травми. Минулий рік грав на батьківщині за "Греміо" на правах оренди, а недавно його контракт викупив іще один бразильський клуб "Васку да Гама", "прив'язавши" Родольфо на два з половиною роки.

5. Ілсіньйо, 26 років ("Шахтар")

10 млн євро коштував Рінатові Ахметову правий атакувальний півзахисник "Сан-Паулу". Прийшов він 2007-го, встиг забити переможний гол київському "Динамо" у півфіналі Кубка УЄФА. Пішов шляхом Матузалема і зі скандалом залишив клуб, відмовившись продовжити контракт, хоча в угоді був передбачений штраф за це. Повернувся до "Сан-Паулу", пограв також за "Інтернасіонал". Залишився винен "Шахтареві" 4 млн євро. Але, не маючи змоги їх виплатити, повернувся до Донецька.

Зараз ви читаєте новину «Жадсона продали за чотири мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути