Ексклюзиви
середа, 27 липня 2011 06:15

"За рік дуже додав Суарес"

Автор: фото: REUTERS/Enrique Marcarian
  Уругвайський форвард Луїс Суарес визнаний найкращим гравцем Кубка Америки-2011
Уругвайський форвард Луїс Суарес визнаний найкращим гравцем Кубка Америки-2011

Збірна Уругваю виграла чемпіонат Південної Америки з футболу. У фінальному матчі підопічні Оскара Табареса перемогли Парагвай — 3:0. Уругвай став рекордсменом за кількістю здобутих титулів на континенті — 15. У Аргентини 14, Бразилія вигравала першість вісім разів.

Два голи у фінальному поєдинку забив найкращий футболіст Кубка світу-2010 Дієґо Форлан, 32 роки. Він став третім членом родини, який здобув цей трофей. Раніше цього досягали батько та дід Форлана.

Підсумки турніру обговорюємо із колишнім півзахисником київського "Динамо" 53-річним Вадимом Євтушенком.

Аргентина не виграла Кубок Америки з 1993 року. Країна приймала турнір, але вилетіла у чвертьфіналі. Головного тренера Серхіо Батісту звільнили. Справедливо?

— Думаю, що такий крок місцевої федерації пов'язаний навіть не з результатом. Урешті-решт, на таких турнірах може елементарно не пощастити. Річ у якості гри. Було незрозуміло, у який футбол намагається грати Аргентина. Тренер не зумів об'єднати гравців, постійно тасував склад. Не використав можливості флангової гри, маючи таких виконавців, як Ді Марія, Мессі, Лавецці. Усі чекали, що Мессі буде грати в збірній так, як у "Барселоні". Але це неможливо, бо рівень партнерів різний. У "Барсі" найкращий футболіст світу зосереджений на завершенні атак. У збірній Мессі доводилося їх ще й організовувати, бо півзахисники мусили допомагати слабкій за грою та іменами обороні.

Що завадило Бразилії перемогти на турнірі?

— П'ятиразові чемпіони світу показали симпатичнішу гру, ніж аргентинці. Але їм забракло стабільності. Міг бути потужний перший тайм і слабкий другий. Не вміли дотиснути суперника на фініші матчу. А головні проблеми — відсутність розігруючого та класного центрфорварда. На позиції диспетчера грав Ґансо, але діяв тільки на "чистих" м'ячах. А в нападі ні Пато, ні Неймар не проявили себе як майстри штрафного майданчика.

Навіть у захисті, де у Бразилії зібрані сильні імена, були проблеми в матчах групового турніру.

Перемога Уругваю — несподіванка?

— Не сказав би. Команда зіграна, має сильного тактично тренера — Оскара Табареса. Дуже додав за рік форвард Суарес. А Форлан після невиразного клубного сезону зіграв на патріотизмі. Як і вся команда.

Які футболісти стали для вас відкриттям турніру?

— Два парагвайці: голкіпер Вільяр та лівофланговий Естегаррібія й центральний захисник Уругваю — Коатес.

Зараз ви читаєте новину «"За рік дуже додав Суарес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути