Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2013 07:30

Як Блохіну відпрацювати свою зарплату

Як Блохіну відпрацювати свою зарплату
ФОТО: dynamo.kiev.ua

Олег Блохін зароблятиме на посаді головного тренера київського "Динамо" 3 млн євро на рік. Про це стало відомо кореспондентам програми "Інший футбол", яка виходить на телеканалі ICTV.

Власники "Динамо" брати Суркіси дали Блохіну оклад, який перевищує його тренерські вміння. 3 млн євро — це гроші, які заробляє наставник "Ювентуса" Антоніо Конте. Працює другий сезон. Його теперішня зарплата — наслідок тріумфального першого року роботи. Конте виграв чемпіонат, пройшов його без поразок і отримав винагороду — підвищення матеріальної складової, найбільшої серед тренерів у серії "А".

Блохін, коли прийшов до "Динамо", уже був наставником збірної, тобто роботи не шукав. Це посилювало його позицію у перемовинах із Суркісами. Керівництво "Динамо" також розуміло, що тренера треба заохотити матеріально, аби він покинув національну команду на старті відбірного циклу до Кубка світу. Заохотили максимально — втричі більшою платнею, ніж у збірній.

Але переоцінка тренерського потенціалу Блохіна — не головне питання. Суркіси платять згідно зі своїми можливостями та бажанням. Улітку 2008 року власник італійського "Інтера" Массімо Моратті, який доти викидав на своє дітище величезні кошти, запросив безробітного на той момент Жозе Моуріньйо і домовився з ним про 11 млн євро на рік. Португалець уже був елітним тренером на той час, але така зарплата все одно здавалася завищеною. Проте "Інтер" за часів Моуріньйо виграв Лігу чемпіонів, серію "А" й національний Кубок в один сезон — і хто тепер скаже, що наставник не відпрацював свої гроші?

Яких результатів із "Динамо" має досягти Олег Блохін, аби вболівальники говорили не про його зарплату, а про успіхи клубу?

1. Виграти чемпіонат України

Поточного сезону — це нереально, бо "Шахтар" має перевагу в 14 очок за 11 матчів до фінішу. Взагалі на чемпіонат України 2012/13 у Блохіна, навіть якщо фінішує четвертим, буде залізне алібі, адже він прийняв команду по ходу сезону.

Інша річ — чемпіонат 2013/14. Якщо "Динамо" Олега Володимировича його виграє, то цього буде досить, аби виправдати запрошення наставника і вкладені кошти. Перше місце кияни не здобували із сезону 2008/09. Усі ключові матчі "Шахтареві" програні. Зміна ситуації, та ще й за теперішніх політичних умов, буде великою перемогою для фанів столичного клубу.

2. Пробитися до плей-оф Ліги чемпіонів

На цій змагальній стадії у ХХІ ст. "Динамо" ніколи не грало. Потрапити до 16 найсильніших команд Європи означатиме чудову індульгенцію для Блохіна, якщо внутрішній сезон кияни програють через надмірну завантаженість на міжнародному рівні.

3. Регулярно бути другим у чемпіонаті та виходити у груповий турнір Ліги чемпіонів

Реалії такі, що "Шахтар" обійти важко. Тож "Динамо" треба підтвердити другу позицію, захистивши її від "Дніпра" й "Металіста". Водночас — пробиватися до групового турніру Ліги чемпіонів і грати там гідно. У цих умовах не закладені великі перемоги. Але їх виконання свідчитиме, що Блохін працює кваліфіковано і зумів стабілізувати гру команди.

Зараз ви читаєте новину «Як Блохіну відпрацювати свою зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути