вівторок, 24 липня 2012 00:30

В'ячеслав Кравцов гратиме у НБА

Автор: фото з сайта www.google.com
  В’ячеслав Кравцов: ”Потрібно постійно тримати себе в тонусі, щоб не зазнати якоїсь безглуздої травми”
В’ячеслав Кравцов: ”Потрібно постійно тримати себе в тонусі, щоб не зазнати якоїсь безглуздої травми”

Центровий збірної України з баскетболу 24-річний В'ячеслав Кравцов наступний сезон проведе у Національній баскетбольній асоціації. Баскетболіст підписав дворічний контракт із клубом "Детройт Пістонс".

— Насамперед мені потрібно закріпитися в команді, вибороти свої ігрові хвилини, — каже В'ячеслав. — Не хочеться, щоб люди дивилися матчі моєї команди, а я просто сидітиму на лаві й нічого не робитиму.

Як це зробити? Маєте план?

— Потрапити в НБА — це одна справа, а утриматися в клубі — зовсім інша. Щоб це зробити, потрібно почати працювати з командою. Передусім набрати вагу. Думаю, з цим проблем не буде. У команді працюють багато хороших фахівців. Взагалі у клубів НБА велика структура. На тренування команди приходять п'ять-шість тренерів і їхні помічники, ті, хто подають м'ячі. Потрібно буде багато трудитися. Головне, аби було бажання.

Скільки кілограмів вам треба набрати?

— НБА — це сильна ліга. Баскетболісти там міцніші. Щоб комфортно почуватися на такому рівні, штовхатися на майданчику, мені потрібно додати десь 5-10 кілограмів (за зросту 212 см В'ячеслав важить 115 кг. — "ГПУ").

Як з'явився варіант із "Детройтом"?

— Коли у команди виникає інтерес до якогось баскетболіста, приїжджають скаути, збирають інформацію, дивляться матчі. Так було і зі мною. Представники "Детройта" переглядали мене в єврокубках та на стадії плей-оф української Суперліги. Напевне, потім вони сіли за стіл переговорів разом із менеджерами та тренерами команди і прийняли рішення. Після цього клуб вийшов зі мною на зв'язок.

Дивилися матчі "Детройта" минулого сезону?

— Я давно не бачив поєдинків НБА. У мене не було такого каналу. Переглядати онлайн-трансляції я не міг, адже вони починалися, коли в Україні була третя-четверта година ранку. Мені прислали диски з матчами "Детройта". Буде дуже цікаво подивитися схему гри команди.

Збірну України тренує Майк Фрателло, який працював із чотирма командами НБА. Що він сказав вам?

— Привітав. Додав, щоб я був обережний, беріг своє здоров'я і продовжував працювати. Баскетбол — травматичний вид спорту. Потрібно постійно тримати себе в тонусі, щоб не зазнати якоїсь безглуздої травми.

Коли приєднаєтеся до клубу?

— Останній матч відбору на Євробаскет збірна зіграє 8 вересня. Планую бути в Детройті 15-17 вересня. Перший тиждень поживу в готелі. За цей час потрібно вирішити питання з постійним житлом.

Зараз ви читаєте новину «В'ячеслав Кравцов гратиме у НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути