середа, 24 червня 2009 18:57

Воронін допоміг "Герті" стати п"ятою

Серед провідних європейських чемпіонатів — німецький — видався найбільш інтригуючим. Ще за три тури до фінішу на перше місце претендували п"ять команд. При цьому виступи в єврокубках місцевих клубів доводять, що, попри зовнішню видовищність, німецький чемпіонат за силою поступається англійському, іспанському та італійському.

Чемпіоном уперше в історії став "Вольфсбург". Такий тріумф став можливим завдяки тренеру Феліксу Магату, який кілька років тому приводив до чемпіонства "Баварію", а по закінченні сезону перебрався до "Шальке". В середині поля лідером був боснієць Місімович, який склав прекрасне тріо з детом форвардів Графіте-Джеко. Нападаючі забили 54 голи в чемпіонаті, а за Джеко нині наполегливо полює італійський "Мілан". Контракт боснійського нападаючого закінчується 2011 року. Керівництво клубу за підтримки спонсора "Фольксваґена" пропонує Джеко зарплату більш як 7-разовий чемпіон Європи "Мілан"— 2,5 млн євро на рік проти 2 млн. Проте нападаючий рветься до столиці Ломбардії. "Вольфсбург" сховав форварда від представників "Мілана" і намагається продовжити з ним контракт, щоб взяти з італійців більше грошей — поки що "червоно-чорні" дають 25 млн євро плюс захисника чемпіона світу Массімо Оддо.

Клінсманну  в "Баварії" забракло досвіду клубної роботи

"Баварія" не зуміла підтвердити торішній чемпіонський титул. Насамперед, через вибір тренера — торік улітку команду прийняв Юрген Клінсманн. Фахівець, який привів збірну Німеччини до третього місця на Кубку світу-2006, але не має досвіду на клубному рівні. Клінсманн ламав схеми з 3-5-2 на 4-2-3-1. Обіцяв, що гравці розкриються по-новому, але стабільних результатів команда не показувала, а наприкінці сезону її оборона стала дірявою. Лідер півзахисту Франк Рібері діяв яскраво, проте не зміг стати гравцем, навколо якого побудована гра команди. Значно менше, ніж у сезоні 2007/08, забив італієць Лука Тоні.

Прекрасно відіграла "Герта". Раніше команда стабільно посідала 10-те місце, проте цього сезону претендувала на чемпіонство, а місцем у кваліфікації Ліги чемпіонів поступилася тільки в останньому турі. Берлінцям допоміг орендований у "Ліверпуля" український форвард Андрій Воронін, хоча завершення сезону він змазав. Більш корисним був інший нападаючий — серб Пантеліч.

Одна з найсимпатичніших німецьких команд — бременський "Вердер" — грав нестабільно. Міг розтрощити на виїзді "Баварію" і програти аутсайдеру. Підопічні Томаса Шаафа були не готові до довгої турнірної дистанції. Бременці здобули національний кубок, а в Кубку УЄФА дійшли до фіналу.

"Шальке" виступив слабко. "Баєр" — також, хоча вісь кваліфікованих виконавців у леверкузенців простежується. Воротаря Адлера, півзахисника Рольфеса та форварда Хельмеса залучають до збірної Німеччини.

Окремо про "Хоффенхайм". Дебютант вищої ліги, команда, яка представляє 3-тисячне містечко, виграла перше коло, але в другому, переїхавши на новий стадіон, здала позиції. Позначилася важка травма найкращого на той момент форварда чемпіонату Ібішевича — в перерві між колами він розірвав хрестоподібні зв"язки і вибув на півроку.

Проте "Хоффенхайм" опосередковано втрутився у боротьбу за чемпіонство. В передостанньому турі "селюки" приймали імениту "Баварію". Нічия — 2:2 відкрила "Вольфсбургу" прямий шлях до чемпіонства.

Зараз ви читаєте новину «Воронін допоміг "Герті" стати п"ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути