пʼятниця, 16 листопада 2012 00:15

Володимирові Кличку не треба шукати нового тренера

3 листопада поховали 68-річного Емануеля Стюарда, тренера Володимира Кличка. Під його керівництвом Володимир працював останні вісім років — програв перший поєдинок та здобув 16 перемог. 13 із них у чемпіонських боях. Кличко-молодший став загальновизнаним лідером надважкої ваги.

У суботу Володимир Кличко переміг за очками польського претендента Маріуша Ваха. Головним у куті Кличка був діючий боксер, американець Джонатон Бенкс — постійний спаринг-партнер Володимира в останні роки.

Як смерть Емануеля Стюарда вплине на подальшу кар'єру Кличка, запитуємо московського тренера з боксу Ігоря Смольянова, 33 роки.

— Нічого кардинально нового у бою проти поляка Володимир не робив. Тому складно оцінити тактику на бій, який відбувався без Стюарда. Кличко досвідчений, сформований професіонал. І навряд чи він буде міняти малюнок бою.

Чи відчувалася відсутність Стюарда в кутку?

— Звичайно. Стюард — це бренд, гарантія успіху. Кличко позбувся суєти, втоми, техніка стала бездоганною.

Стюард залишив Володимирові ефективну систему підготовки. Може, не варто шукати нового тренера, а працювати з теперішньою командою — під керівництвом Джонатона Бенкса?

— Можливо, і не варто. Ще раз скажу: Володимир сформувався як спортсмен. Завдяки роботі Стюарда, Кличко-молодший нині — найкращий боксер світу в надважкій вазі. Володимир знає, як йому готуватися та може коригувати роботу тренера безпосередньо під себе. Тому питання тренера Кличка — другорядне.

Як вплине відсутність Стюарда на подальшу кар'єру Володимира?

— Судячи з усього, вони були близькими друзями. А втрата рідної людини — це завжди важкий удар. Але Володимир мудрий і загартований життям чоловік. Мені здається, він стане сильніший.

З'явилася інформація, що Володимир може повернутися до німецького тренера Фріца Здунека. Це буде правильне рішення?

— Треба знати всю історію їхніх стосунків, щоб відповісти на це запитання.

Зараз ви читаєте новину «Володимирові Кличку не треба шукати нового тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути