вівторок, 10 липня 2012 07:00

Володимир Кличко нокаутував американця Томпсона

Автор: фото: REUTERS/Pascal Lauener
  Володимир Кличко (праворуч) та Тоні Томпсон обмінюються ударами під час поєдинку в швейцарському Берні. Бій тривав шість раундів. Чотири роки тому українець нокаутував американця в 11-му раунді. У листопаді-грудні цього року Кличко-молодший проведе ще один поєдинок. Суперник поки що невідомий
Володимир Кличко (праворуч) та Тоні Томпсон обмінюються ударами під час поєдинку в швейцарському Берні. Бій тривав шість раундів. Чотири роки тому українець нокаутував американця в 11-му раунді. У листопаді-грудні цього року Кличко-молодший проведе ще один поєдинок. Суперник поки що невідомий

У ніч проти неділі перед 22 тисячами уболівальників на стадіоні "Стад де суїс" у швейцарському Берні 36-річний Володимир Кличко — 58 перемог, 51 нокаут, три поразки, нуль нічиїх — без особливих проблем відстояв чемпіонські титули в надважкій вазі за трьома основними версіями. Бій проти обов'язкового претендента, шульги 40-річного Тоні Томпсона зі США — 36 перемог, 24 нокаути, три поразки, нуль нічиїх — завершився технічним нокаутом у шостому раунді.

Чотири роки тому суперники вже зустрічалися — тоді Володимир переміг нокаутом у 11-му раунді. Але якщо першого разу Тигру (прізвисько Томпсона. — "ГПУ") вдалося дати Кличку конкурентний бій, то тепер чемпіон повністю домінував над претендентом.

Кличко-молодший укотре підтвердив своє панування в надважкому дивізіоні. Він збільшив свою переможну серію до 16 боїв, із них 13 титульні. Українець не програє вже понад вісім років.

Після відносно рівного першого раунду, у другому — Володимир збільшує темп. Українець помітно швидший, сильніший, із потужнішим ударом. Він добре рухається і працює корпусом. Від раунду до раунду його перевага зростає. Кульмінація настає на останній хвилині п'ятого раунду, коли Кличко в куті рингу проводить правий прямий у голову — нокдаун. Томпсон дотягує до гонга, але боротьба закінчується. У шостому раунді він думає вже не про перемогу, а лише як би "вижити" з мінімальними збитками для свого здоров'я. У кінці трихвилинки Володимир відправляє суперника на настил рингу довгою, хоч і не акцентованою, серією ударів. Томпсон невпевнено встає, і рефері американець Сем Вільямс зупиняє бій за 4 с до гонга.

Після поєдинку Тигр визнав, що його кращі часи позаду, і що йому пора завершувати кар'єру. Американець, у випадку перемоги над Кличком, міг встановити рекорд — досі жодному боксерові не вдавалося вперше стати чемпіоном світу в його віці.

Наступний бій Кличко-молодший планує провести в листопаді або грудні.

— Бій був для мене передбачуваний, — каже "ГПУ" Руслан Ейвазов, 26 років, російський боксер. — Нічого нового я не побачив в обох спортсменів. Ми вчергове переконалися, що на сьогодні суперників для Володимира немає.

У чому був шанс Томпсона?

— Він мав би шанс, якби безстрашно кидав свій довгий лівий боковий. Але, на жаль, боявся за своє здоров'я.

Можна назвати цей поєдинок видовищним?

— Видовища я не побачив. Володимир робить завжди одне й те ж. Усі про це знають, але нічого не можуть вдіяти.

Хто найнебезпечніший сьогодні для Володимира?

— Не можу назвати конкретного боксера, але можу його описати. Він повинен бути не нижчим за 190 сантиметрів, мати хороший удар і вміти швидко скорочувати дистанцію.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко нокаутував американця Томпсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути