четвер, 19 березня 2020 00:30

"Вольфсбургу" пощастило уникнути розгрому від "Шахтаря"

Донецький "Шахтар" обіграв німецький "Вольфсбург" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи — 2:1.

— Сподобалося, що донеччани перемогли, провівши два абсолютно різні тайми, — каже 63-річний Віктор Грачов, колишній футболіст "Шахтаря". — У першому був звичний "Шахтар" — йшов у атаку, міг забити чотири-п'ять м'ячів. У ці моменти цікаво було спостерігати за гравцями "Вольфсбурга". Коли наближалися до воріт гірників на 20–25 метрів, то впадали в ступор. Не могли знайти жодного рішення для продовження атаки. Всі зони були перекриті. Водночас гості легко створювали моменти біля чужих воріт. "Вольфсбургу" пощастило уникнути розгрому. Підвів Віктор Коваленко. Не можна давати хлопцеві, який пропустив п'ять матчів, бити пенальті в такий відповідальний момент. Він не відчував ритму гри, не встигав, не добігав, видавався трохи розгубленим на тлі решти футболістів.

Чому після перерви гра змінилася?

— Німці отримали прочухана від тренера й вийшли на максимумі можливостей. Спромоглися зрівняти рахунок, але не більше. "Шахтар" спочатку вирівняв гру, потім перехопив ініціативу й забив. Сподобалося, як у ці моменти команда діяла на оборону. Поверталися всі, відпрацьовували, намагалися не поступатися в силовій боротьбі. Ми давно відзначали невміння "Шахтаря" грати в обороні, старанно відпрацьовувати в захисті, перекривати зони, боротися під пресингом. Але тренер Луїш Каштру усуває цей недолік. Здавалося, що команда отримує задоволення від гри в обороні й забити їй так легко, як це траплялося раніше, вже не вийде.

Повторний матч мав відбутися 19 березня. Його перенесли на невизначений термін через пандемію коронавірусу. Це може вплинути на підсумок дуелі?

— Так. Якби поєдинок на території України відбувся за графіком, я б не сумнівався у підсумковій перемозі "Шахтаря". Але ситуація нині така, що впевнено прогнозувати щось неможливо.

Зараз ви читаєте новину «"Вольфсбургу" пощастило уникнути розгрому від "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути