четвер, 15 квітня 2010 03:14

Володимир Кличко викликав Хея на бій через відео

Автор: фото: Reuters/Stephen Hird
  Бій Володимира Кличка з Девідом Хеєм мав відбутися 20 червня у Лондоні. Поєдинок скасували через травму британця
Бій Володимира Кличка з Девідом Хеєм мав відбутися 20 червня у Лондоні. Поєдинок скасували через травму британця

Українець Володимир Кличко, 34 роки, (54 перемоги, 48 нокаутів, три поразки), який володіє титулами IBF і WBO у надважкій вазі, виступив із відеопосланням до чемпіона світу за версією WBA, британця Девіда Хея, 29 років (24 перемоги, 22 нокаути, одна поразка).

— В ім"я прихильників боксу в усьому світі я кидаю тобі офіційний виклик, — ідеться у зверненні Кличка-молодшого.

Хей міг зустрітися із Кличками ще торік. Але через травму його бій із Володимиром скасували. А перебуваючи у переговорному процесі з Віталієм, британець несподівано оголосив про підписання контракту на поєдинок із володарем титулу WBA, росіянином Миколою Валуєвим.

Раніше повідомлялося, що Міжнародна боксерська федерація рекомендувала командам Кличка-молодшого та обов"язкового претендента на титул IBF росіянина Олександра Повєткіна до 26 квітня домовитися про місце та час їхнього двобою. Проте пріоритетним для українця є об"єднавчий бій із Девідом Хеєм. У британця тепер єдиний титул, яким не володіють Клички. До того ж значно вигідніші фінансові умови бою з англійцем. За даними британського видання "Ґардіан", зустріч Хея з Кличком-молодшим може пройти в Лондоні на стадіоні "Вемблі", а гонорар кожного з боксерів становитиме понад 10 млн фунтів (11,3 млн євро. — "ГПУ"). Це вдвічі більше, ніж Кличко міг би отримати за бій із Повєткіним.

— Є правила, що дозволяють мені як чемпіонові відсунути обов"язковий захист, якщо я хочу провести бій за об"єднання титулів, — каже Кличко в інтерв"ю fanhouse.com. — Я тільки що провів обов"язковий захист титулу WBO проти Едді Чемберса. Тепер я повинен відстоювати пояс IBF, і зустрінуся з Повєткіним, якщо Хей відмовиться від бою зі мною. Упевнений, що IBF погодиться на те, щоб я вийшов на ринг із Хеєм, якщо мова піде про об"єднавчий поєдинок.

Хей радить Кличкам зустрітися між собою

Тренер і менеджер Хея Адам Бут відповів на виклик Кличка. Він заявив, що Девід хоче битися не з Володимиром, а з Віталієм, оскільки він "володіє поясом WBC, який, як і пояс WBA, має для нас більше значення, ніж інші титули". Хей в інтерв"ю виданню "Сан" заявив: якщо Клички серйозно хочуть об"єднати всі титули, для цього є один простий спосіб: вони повинні побитися один з одним, а переможець зустрінеться зі мною. Клички, мовляв, можуть битися навіть на дворі своєї матері. Хей натякає на те, що брати пообіцяли матері не зустрічатися на рингу.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко викликав Хея на бій через відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути