вівторок, 23 березня 2010 17:42

Віта Семеренко стала другою в етапі Кубка світу

Автор: фото: REUTERS/Haekon Mosvold Larsen
  Віта Семеренко (ліворуч), Сімона ґаусвальд (у центрі) та Магдалена Нойнер на п’єдесталі пошани у норвезькому ґолкменколені після масового старту на 12,5 кілометра
Віта Семеренко (ліворуч), Сімона ґаусвальд (у центрі) та Магдалена Нойнер на п’єдесталі пошани у норвезькому ґолкменколені після масового старту на 12,5 кілометра

У заключній гонці передостаннього етапу Кубка світу з біатлону в норвезькому ґолменколені українки сягнули першого в сезоні подіуму. Віта Семеренко, 24 роки, стала другою в перегонах із масовим стартом на 12,5 км, а її сестра Валентина знову зупинилася за крок від п"єдесталу — на п"ятій сходинці. Інші два місця на подіумі посіли німкені. "Золото" у Сімони ґаусвальд, "бронза" — у Магдалени Нойнер.

Очевидно, українські біатлоністки таки досягли піку форми. Трохи не тоді, коли планувалося. Головним стартом сезону була Олімпіада у Ванкувері. Там українки показали себе непогано, але їхня готовність максимальною не була.

Інша річ — теперішні кондиції. Недарма кажуть, що ходові якості і влучність на стрільбі у біатлоні — речі взаємопов"язані. Спортсмен, який біжить одночасно легко і швидко, добре функціонально готовий, він підходить на стрільбище з нормальним пульсом і здатен його контролювати. На Олімпіаді сестер Семеренко в кожній із гонок підводила саме влучність.

У змаганнях із масовим стартом на етапі Кубка світу в норвезькому Голменколені обидві сестри всі чотири стрільби провели без промахів. Як наслідок — перший у сезоні подіум. Віта й Валентина йшли в когорті лідерів упродовж усієї гонки. Компанію їм складали німкені Андреа Ґенкель, Каті Вільгельм і Магдалена Нойнер, а також білоруска Дарія Домрачова. При цьому лише перші двоє відзначалися спершу 100-відсотковою влучністю. Нойнер і Домрачова дві стрільби лежачи пройшли, маючи по промаху. Переможниця спринту й переслідування у Голменколені, ще одна німкеня Сімона ґаусвальд із двома нерозбитими мішенями спочатку відстала від лідерів.

Валентина — 13-та у загальному заліку, Віта посідає 20 місце

Стрільбу стоячи ґаусвальд провела блискуче і на фінішне коло пішла лідером. Друга — Віта Семеренко третя за 10 с від сестри — Валентина. Ґенкель і Вільгельм після нулів на трьох перших вогневих рубежах промахнулися по разу й дали шанс не лише українкам, а й співвітчизниці Нойнер. Вона хоча й тричі промахнулася, але за швидкістю традиційно була значно кращою за інших суперниць. На фініші Гаусвальд і Віта Семеренко втримали свої позиції, а Нойнер обійшла і Валентину, і ґенкель.

Валентина Семеренко посіла 13-те місце в загальному заліку й поступається лише очком олімпійській чемпіонці Торі Берґер із Норвегії. Віта піднялася на 20-ту сходинку. А за великий кришталевий глобус сперечаються Нойнер і Гаусвальд. Магдалена виграє у Сімони 42 очки. Але, зважаючи на форму ґаусвальд, вона здатна подолати це відставання 28 березня на завершальному етапі Кубка в російському Ханти-Мансійську.

Зараз ви читаєте новину «Віта Семеренко стала другою в етапі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути