Ексклюзиви
середа, 16 червня 2010 01:15

Вільяма Батісту нагородили за кращий гол місяця

Автор: фото з сайта www.turnir.com.ua
  Вільям Роша Батіста відпустку провів у рідній Бразилії
Вільям Роша Батіста відпустку провів у рідній Бразилії

Минулого тижня у львівському боулінг-клубі "Острава" журналісти нагороджували бразильського форварда "Карпат" Вільяма Батісту, 29 років. Він забив кращий гол квітня на Львівщині (24 квітня у ворота київського "Динамо". — ГПУ). Так проголосували глядачі спортивної передачі "Пас" на львівському телебаченні.

Футболіст під"їжджає до клубу на своєму чорному "Ніссан Екстрейл". Одягнений у сині джинси, чорні кросівки, теракотову футболку фірми "Крю Нек". На шиї масивний золотий ланцюг з круглим медальйоном.

Його зустрічає 25-річний Богдан Тимовчак, ведучий програми "Пас". Поплескують один одного по плечу. Футболіст вітається із журналістами і спонсорами. Усього зібралося 10.

— Добрий день, — вітається українською без акценту. Кожному подає руку.

Бразильця нагороджують статуеткою футболіста, медаллю і зелено-білою футболкою. На ній напис: "Програма "Пас", кращий гол квітня". На спині — "Батіста" і його 80-й номер.

— Дякую, дуже дякую, — говорить усміхаючись.

Його права щока закрита пластирем. Підходжу, запитую, що сталося. Видно, що бракує українських і російських слів, аби пояснити. Допомагає представник інформаційного центру "Карпат". Каже, що у нього був нарив, довелося вдатися навіть до оперативного втручання. Але найгірше позаду.

Вільяму пропонують зіграти в боулінг.

— Давно не грав, — пояснює перед тим, як взяти в праву руку 11-кілограмову кулю. — Тут уперше. Колись грав у львівському боулінг-клубі "Місто".

Батіста вітається українською без акценту

Із першої спроби збиває сім кеглів. Кидає ще раз — збиває усі 10.

Після цього дає невелике інтерв"ю журналістам, серед яких кореспондент "ГПУ". Розмовляє мішаною українсько-російською.

— Відпочивав у Бразилії, — продовжує. — На жаль, мало часу було. Але встиг скучити за командою, Львовом. Зараз добре почуваюся, тренуюся із задоволенням і натхненням. Говоримо з хлопцями про Лігу Європи, але не треба забувати про чемпіонат і Кубок України. Що можу сказати про двох новачків-бразильців? Якщо головний тренер Олег Кононов їх залишив, значить, це хороші футболісти. Але тільки офіційні ігри покажуть, на що вони здатні. На Кубку світу для мене фаворит збірна Бразилії. Також Іспанія дуже сильна команда. Англія, Аргентина теж. Італію не можна відкидати.

Після цього Батіста прощається з журналістами, подає кожному руку і йде до свого авто.

Зараз ви читаєте новину «Вільяма Батісту нагородили за кращий гол місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути