понеділок, 01 лютого 2010 18:19

Вейн Руні забив сотий гол у прем"єр-лізі

Автор: фото: REUTERS/Eddie Keogh
  Захисник ”Арсенала” Томас Вермален у падінні забиває єдиний гол у ворота ”Манчестер Юнайтед”
Захисник ”Арсенала” Томас Вермален у падінні забиває єдиний гол у ворота ”Манчестер Юнайтед”

Вочевидь, титул чемпіона Англії розіграють лондонський "Челсі" та переможець трьох останніх сезонів — "Манчестер Юнайтед". Столичний "Арсенал", який не здобував трофеїв із 2005 року, не зміг підтвердити претензії на перше місце. Наприкінці листопада "каноніри" програли "Челсі", а минулої неділі також на рідному стадіоні поступилися МЮ — 1:3.

Чемпіон мав проблеми в обороні напередодні зустрічі. Центральний захисник Ріо Фердінанд — дискваліфікований, а його напарник Неманья Відич не зміг відновитися після травми. "Арсенал" дещо активніше розпочав зустріч — вирізнявся росіянин Аршавін. Та ближче до середини першого тайму стало зрозуміло, що тріо півзахисників МЮ, Флетчер–Керрік–Скоулз переграє своїх опонентів Сонга, Денілсона та Фабреґаса.

Гості вміло розвивали атаки флангами, користуючись прекрасною формою португальця Нані, а на їх вістрі був Вейн Руні. Нападаючому вдалося забити свій 100-й гол у прем"єр-лізі.

"Челсі" завдяки голу капітана Джона Террі виграв на виїзді у "Бернлі" і випереджає МЮ на  одне очко, маючи матч у запасі.

У наступному турі лондонське "дербі" між "Челсі" й "Арсеналом". 7 лютого, неділя, 18.00 за Києвом, пряма телетрансляція на "Спорт-1".

Іспанія

Найпримітніша подія відбулася в Ла-Коруньї. Мадридський "Реал" обіграв місцевий "Депортиво" — 3:1. І перервав безвиграшну серію на "Ріасорі". Вона тривала з 1991 року. Успіх "Реалу" вагоміший ще й тому, що був здобутий за відсутності найкращого футболіста світу-2008 Кріштіану Роналду — португалець дискваліфікований. "Барселона" на виїзді перемогла хіхонський "Спортінг" і зберегла відрив від "Реалу" у п"ять очок. Дмитро Чигринський просидів весь матч у запасі.

Єгипет утретє поспіль виграв Кубок Африки

Італія

Результати чергового туру серії "А" ще більше переконали в майбутньому чемпіонстві "Інтера". Чинний чемпіон і лідер не грав — через заметіль його матч у Пармі перенесли на 10 лютого. Переслідувач — "Мілан" втратив два очки в домашній грі проти" Ліворно" — 1:1 і за рівної кількості матчів відстає від земляків на вісім очок.

"Ювентус" на домашню зустріч із "Лаціо" вивів новий головний тренер — Альберто Дзаккероні замінив Чіро Феррару. Туринцям не вдалося ні виграти (1:1), ні продемонструвати покращення гри — єдиний гол господарі провели за сумнівного пенальті.

Німеччина

Анатолій Тимощук не зіграв за "Баварію" у домашній грі з "Майнцем". Мюнхенці тайм вовтузилися із суперником, а після перерви відзначилися тричі — 3:0. Лідер — "Баєр" обіграв удома "Хоффенхайм" і випереджає "Баварію" на два пункти. "Шальке" відстає від команди Тимощука на очко.

Кубок Африки

Утретє поспіль турнір виграла збірна Єгипту. У фінальному матчі обіграли Гану — 1:0.

Зараз ви читаєте новину «Вейн Руні забив сотий гол у прем"єр-лізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути