пʼятниця, 21 травня 2010 10:13

Ван Гаал протистоятиме своєму колишньому перекладачу

22 травня відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів. У вирішальному поєдинку зіграють німецька "Баварія" та італійський "Інтер". Поєдинок відбудеться в іспанському Мадриді на 90-тисячному стадіоні "Сантьяго Бернабеу".  Матч судитиме англієць Ховард Вебб, 38 років. Пряма телетрансляція на телеканалах УТ-1 та "Спорт-1".


Інтрига

"Баварію" очолює голландський фахівець 58-річний Луї ван Ґаал. "Інтер" — португалець Жозе Моуріньйо, 47 років. Обидва працювали в іспанській "Барселоні" наприкінці 1990-х. Ван Ґаал був головним тренером команди, а Моуріньйо — перекладачем. За відсутності голландця португальський фахівець проводив тренування чемпіона Іспанії.

Ван Ґаал та Моуріньйо вигравали Лігу чемпіонів з клубами своєї батьківщини. Луї це робив з "Аяксом" 1995 року, Жозе — з "Порту" 2004-го. Хтось із них виграє турнір з двома різними клубами. Поки що таких двоє — австрієць Гаппель та німець Гітцфельд.

Важливе і протистояння країн. Якщо виграє Італія, вона поверне собі третє місце у рейтингу УЄФА. Це дасть право виставити чотири команди у Лізі чемпіонів 2011/12. Якщо переможе Німеччина, то третє місце посяде вона.


Кадрові втрати

Через дискваліфікації пропустять матч півзахисники обох команд. Франк Рібері у "Баварії" і Тіаґу Мотта в "Інтера".


Орієнтовні склади:

"Баварія": Бутт — Лам, Демікеліс, ван Буйтен, Бадштубер — ван Боммель, Швайнштайґер — Алтинтоп, Роббен, Мюллер — Олич

"Інтер": Жуліо Сезар — Майкон, Лусіо, Самуель, Дзанетті — Камбіассо, Станкович, Снейдер — Ето"О, Міліто, Балотеллі (Пандєв)


Cлабкі місця

У "Баварії" — це оборона. Захисникам мюнхенців буде важко впоратися з надзвичайно рухливими форвардами суперника, які часто міняються місцями. Натомість без Рібері німцям буде важко отримати перевагу зліва — це розв"яже руки Майкону. Взагалі склад "Інтера" — збалансованіший. Хіба що ймовірна відсутність Мотти може послабити опорну зону. Станкович не в найкращій формі. Мунтарі слабко проводить сезон. Але Моуріньйо цілком може вирішити проблему завдяки переведенню Дзанетті в центр поля. Тоді Ківу гратиме зліва в захисті. Лівий фланг оборони — найбільш відчутна проблема чемпіона Італії. На нього і має тиснути лідер "Баварії" Роббен.

Зараз ви читаєте новину «Ван Гаал протистоятиме своєму колишньому перекладачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути