Ексклюзиви
середа, 04 березня 2009 18:21

В Україні знають тільки одного Шевченка

Лижниця Валентина Шевченко стала цієї зими єдиною українською спортсменкою, яка здобула нагороду на чемпіонаті світу з лижного спорту.

Зважаючи на те, що Валентина впродовж останніх років залишається єдиною, хто може скласти конкуренцію лідерам світового лижного спорту і вже не перший рік тягне на своїх плечах увесь престиж наших лижників, бронзовий успіх спортсменки мав би бути гідно оцінений на батьківщині. Принаймні на перші шпальти численних спортивних видань і чільне місце в телевізійних новинах спорту медаль Валентини Шевченко цілком заслуговувала.

Нічого подібного не сталося. Спортивні преса і ТБ, не кажучи вже про неспортивні, знають лише одну людину на прізвище Шевченко — футболіста. Повідомлення про кожний його крок уже незабаром як десять років переповнюють усі видання та телепрограми: від політичних до бульварних, не кажучи вже про спортивні. І це нормально. Футболіст Андрій Шевченко багато років поспіль практично самотужки підтримував у світі престиж українського футболу і цим здобув заслужену популярність.

Але ж лижниця Валентина Шевченко робила і продовжує робити те ж саме. Так само, як футболіст Шевченко, вона бореться із найкращими спортсменками світу, доводячи, що в Україні є не лише Федерація лижного спорту, а й власне лижний спорт. Хіба не заслужила 33-річна лижниця того самого, що й 33-річний футболіст? Список нагород, здобутих Валентиною Шевченко за роки виступів на світовій арені не гірший, а кращий за список нагород Андрія Шевченка. І досягнуті ці успіхи на лижні без перебільшення каторжною працею на тренуваннях і практично за свій рахунок.

Щасливі сльози Валентини Шевченко побачили лише випадкові глядачі іноземного телеканалу

Де-небудь у Франції чи в Австрії спортсменка, яка практично сама уособлює собою цілий олімпійський вид спорту, постійно входячи до світової лижної еліти, була б якщо не національною героїнею, то однією з найбільш відомих і шанованих особистостей. Місцеві спонсори поспішали б до неї один поперед одним, аби вона прикрасила своїм обличчям ту чи іншу торгову марку, і платили б їй за це серйозні гроші.

У нас же щасливі сльози Валентини Шевченко на фініші найскладнішої дистанції лижного чемпіонату світу побачили лише випадкові глядачі іноземного кабельного спортивного телеканалу. А її переможна усмішка під час нагородження так і не прикрасила жодної кольорової обкладинки.

Видається, що якби футболіст Андрій Шевченко раптом став на лижі, про нього написали б у нас швидше, ніж про видатну лижницю Валентину Шевченко з її медалями чемпіонату світу. Сподіваюся, що ця замітка хоча б частково відновить справедливість. Бо всенародного визнання потребують не лише футболісти.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знають тільки одного Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути