четвер, 27 грудня 2007 15:09

У Новій Каледонії немає Снігуроньки

Український велосипедист Ярослав Попович, 27 років, Новий рік зустрічає в Каледонії, звідки родом його дружина  Сідні. Кореспондент "ГПУ" зателефонував Поповичу і попросив його розповісти про особливості цього свята в Новій Каледонії.

— Важко звикнути, що на Різдво та Новий рік температура за вікном — 36 градусів тепла, — розповідає Ярослав. — Наприкінці грудня в Каледонії літо. Ця країна й досі вважається французькою колонією. Головне свято — католицьке Різдво. У Святвечір родина збирається вузьким колом, а вже в обід наступного дня приходять родичі — дідусі, бабусі, сестри.

Запитую, чи є в Новій Каледонії Дід Мороз.

— Аякже, — відповідає Ярослав. — Після різдвяної вечері ми вирушили на міську площу. Дід Мороз з"явився на ній на великій вантажній машині, стилізованій під карету з оленями. Увесь у білому. Мер міста передав Дідові Морозу символічний ключ, яким той може відкривати всі двері усіх будинків у Новій Каледонії, щоб принести дітям подарунки. Зате Снігуроньки тут немає. Її замінила Міс Нова Каледонія.

В Україні на Новий рік прийнято робити театральні вистави.

— Деякі місцеві жителі займаються іншим. Роблять зі своїх будинків новорічні музеї. Виставляють Дідів Морозів із різних країн, а також героїв мультфільмів Волта Діснея. Такі музеї можна безкоштовно відвідувати впродовж 15 днів нового року. Навзамін влада надає цим сім"ям пільги на сплату рахунків за електроенергію, — каже Попович.

Зараз ви читаєте новину «У Новій Каледонії немає Снігуроньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути