пʼятниця, 14 червня 2019 00:10

У команді Шевченка з'явилися нові лідери

 

Збірна України у червні провела дві різні гри у відборі до Євро-2020. Якщо перемога над сербами (5:0) залишила багато позитивних емоцій, то в матчі з Люксембургом (1:0) їх майже не було.

Можливо, тут проблема в тому, що це був останній поєдинок сезону. Гравці просто не налаштувалися відповідно. Крім того, не змогли відійти емоційно від попередньої гри.

У збірної України, якщо не забиває другий м'яч, починаються проблеми. Коли не вистачає емоцій, виникають думки, щоб на економ-режимі пройти певний матч. У такій ситуації тренерський штаб збірної має довіряти більш як 11 гравцям. Хто втрачає емоційну складову або має проблеми з налаштуванням на матч — повинен поступитися місцем у складі. Нині вже ситуація така, що в збірній є певний вибір гравців на позиції. Конкуренція за місце в складі суттєво виросла. Багато футболістів мають бажання проявити себе.

Головний висновок після двох останніх поєдинків — Зінченко і Малиновський стали лідерами середини поля. Ці футболісти у команді Шевченка дуже гарно зв'язують атаку та оборону. Малиновський роздає передачі, а Зінченко може грати як в опорній зоні, так і ближче до атаки.

У збірній відбувається зміна поколінь. Звичні лідери вже починають втрачати свою значущість. Про відсутність Ракицького, колись основного гравця захисту, вже ніхто не говорить. Молодь показує, що готова брати на себе відповідальність за результат команди. Ярмоленко, Коноплянка мають зрозуміти, що час змінюватися. Великої залежності від них уже немає.

Чимало розмов про те, що натуралізація Мораеса і Марлоса була помилковою. Я тут не погоджуюся категорично. Посилення конкуренції лише пішло на користь збірній. Малиновський і Зінченко, виступивши в Європі, зрозуміли, що треба боротися за місце під сонцем. Гравці мають усвідомити, що вони мусять ставати кращими, або на їхнє місце прийдуть інші.

Гра проти Сербії — це межа, яку може видати збірна. Кожен гравець знав своє місце на полі і що йому варто робити в конкретній ситуації. Національна команда — складна річ, бо потрібно грати з великими перервами між матчами. Головне — зробити цей рівень стабільним.

Футбол. Євро‑2020. Відбірний турнір. Національні команди

Четвертий тур

Група "В"

Україна — Люксембург — 1:0 (1:0)

11 червня. Львів. Стадіон "Арена Львів". 34 000 глядачів, розрахований на 34 915. +18°С

Суддя: Петер Кралович, Словаччина

Україна: П'ятов-к — Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко — Степаненко, Малиновський, Зінченко — Коноплянка (Коваленко, 80), Циганков (Соболь, 87), Яремчук. Тренер: Андрій Шевченко

Люксембург: Морис — Шано, Крістофер Мартінс, Герсон — Янс-к, Олів'є Тіль (Торпел, 77), Мартінш, Мігель Мартінс — Венсан Тіль — Родрігес, Да Мота (Бенсі, 53). Тренер: Люк Хольц

Гол: Яремчук, 6

Попередження: Олів'є Тіль, 29, Да Мота, 31, Жиль Родрігес, 51, Миколенко, 56, Караваєв, 67, Зінченко, 81, Венсан Тіль, 94

Сербія — Литва — 4:1

П'ятий тур

7 вересня, субота

Литва — Україна

Сербія — Португалія

Примітка: до фінальної частини виходять дві найкращі команди групи

Зараз ви читаєте новину «У команді Шевченка з'явилися нові лідери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути