Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2018 06:50

Усика "підставила" його промоутерська компанія

Автор: www.ki.ill.in.ua
  Олександр Усик у рамках боксерської суперсерії проведе п’ять з шести поєдинків на виїзді
Олександр Усик у рамках боксерської суперсерії проведе п’ять з шести поєдинків на виїзді

Компанія "Комоза Ей Джи" — організатор Все­світньої боксерської суперсерії — офіційно оголосила дату й місце проведення фінального бою змагання в першій важкій вазі.

Тільки за півтора тижня компанія-організатор підтвердила слова генсека Федерації боксу Росії Умара Кремльова про те, що поєдинок за перший в історії Кубок Мухаммеда Алі, а також за звання абсолютного чемпіона ­світу пройде в Москві в спорткомплексі "Олімпійський" 21 липня. Змагатимуться українець Олександр Усик, 31 рік, та росіянин Мурат Гассієв, 24 роки.

Найбільше нерозуміння в цій історії викликали протилежні заяви Усика. У квітні він стверджував: не битиметься в РФ. А вже в червні сказав, що йому байдуже, де відбудеться поє­динок.

Квітнева заява Усика з'явилася в розпал безцеремонних нав'язливих спроб російської сторони домовитися з організаторами суперсерії про проведення фіналу в Росії. Її метою було вказати керівникам "Комоза Ей Джи": задля репутації змагання краще, щоб підсумковий бій відбувся на нейтральній території. Однак для організаторів Всесвітньої боксерської суперсерії дієвішим аргументом стали російські гроші. Пропозиція була такою, від якої неможливо відмовитись. Росіянам продали право не тільки на фінал 21 липня, але й на саму ідею та бренд турніру.

Відтак з'явилася друга — протилежна — заява Усика. Тоді, коли стало зрозуміло, що росіяни проведуть фінал Всесвітньої боксерської суперсерії в Москві в переддень Міжнародного дня боксу незалежно від згоди українського боксера. Заміна в особі латвійця Майріса Брієдіса була готова давно.

Усик вважав, що не має права втратити шанс поборотися за трофей Алі та за звання абсолютного чемпіона навіть за таких нерівних обставин.

У цій ситуації найбільших репутаційних втрат зазнав наш боксер. Фанати пригадали уродженцю Сімферополя всі неоднозначні заяви та дії. Багато хто просто відрікся від нього.

Олександр Усик зараз із головою занурився в тренувальний процес. Відволікатися на коментарі й "розпорошувати" енергію для нього було б неправильно. Чесно пояснити, що сталося, і зняти напругу в колі уболівальників мала б його про­мо­утер­ська компанія "Кей Ту Промоушнз" та її гендиректор Олександр Красюк. Вирішили промовчати. Проігнорували вболівальників, проігнорували репутацію промоутерської компанії, а найголовніше — свого спорт­смена. Недопрацювали в цьому питанні, як і в решті зобов'язань забезпечувати своєму підопічному рівні умови із суперниками. П'ятий із шести своїх чемпіонських боїв Усик проведе в гостях проти "домашнього" боксера. Така розкіш може дорого коштувати.

Виразний застережний дзвіночок пролунав у попередньому бою проти Майріса Брієдіса. Українець переміг тільки завдяки тому, що один із трьох суддів віддав йому перемогу в останньому раунді. Хоча перевага Олександра в поєдинку була очевидною. У Москві таке суддівство, яке було в Ризі, вважатиметься казково чесним. Усик має бути готовим до цього.

Зараз ви читаєте новину «Усика "підставила" його промоутерська компанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути