вівторок, 20 вересня 2016 07:30

Усик став чемпіоном світу з боксу

Автор: ФОТО З САЙТА www.polskieradio.pl
  Олександр Усик, ліворуч, переміг Кшиштофа Гловацького за очками. Усі три судді віддали перемогу українцеві
Олександр Усик, ліворуч, переміг Кшиштофа Гловацького за очками. Усі три судді віддали перемогу українцеві

У ніч проти неділі, 18 вересня, 29-річний Олександр Усик, — до бою дев'ять перемог нокаутом у дев'яти поєдинках — став другим чинним чемпіоном світу з професіонального боксу серед українців. Досі єдиним був Василь Ломаченко.

Уродженець Сімферополя у польському Гданську здолав господаря рингу — чемпіона за версією Всесвітньої боксерської організації в першій важкій вазі 30-річного Кшиштофа Гловацького — до бою 26 перемог у 26 поєдинках, 16 нокаутів. Усі судді віддали перемогу Олександрові — 117:111 двічі та 119:109.

Із першого раунду українець почав контролювати перебіг і темп бою. Він був легкий на ногах, мав перевагу у швидкості й техніці. Постійним джебом збивав поляка з прицілу. Гловацький не встигав за діями претендента. У третьому раунді після удару Олександра у Кшиштофа відкрилося розсічення над правим оком. У наступних двох раундах бій набув рис конкурентності. Але надалі Усик мав очевидну перевагу. Найкращим для нього став 11-й раунд.

Олександр провів тактично грамотний бій. Дослухався установки тренера не йти в розміни. Для Усика ця перемога стала першою не достроковою. Дотепер у рингу був не довше за дев'ять раундів, перемагаючи нокаутом.

Гловацький не перевірив міцність підборіддя суперника. А головне — психологічну стійкість українця після пропущених важких ударів. Таких не було. Зате Усик довів, що може боксувати 12 раундів у хорошому темпі, покращуючи його.

Олександр перевершив рекорд колишнього чемпіона світу в надважкій вазі американця Евандера Холіфілда. Той став чемпіоном світу в першій важкій вазі у 12‑му поєдинку на професіональному ринзі. Українцеві вистачило 10 боїв.

На арені були майже тисячу українців

Із Києва вилетіли в суботу вранці. Через 100 хв. були в аеропорту Гданська. Митний контроль тривав майже стільки ж — 1,5 год. Майже кожному пасажиру ставили п'ять-шість запитань. На одній точці барахлив апарат — не фіксував відбитки пальців.

На арені зібралися майже 1 тис. українців. Більшість із них живуть і працюють у Польщі. Прапорів було небагато. Після того, як Усик вийшов у ринг, співвітчизники почали скандувати його прізвище.

Після бою Гловацький визнав, що Олександр був сильніший.

Одразу після оголошення результату поляки почали покидати арену. Українці розходитися не поспішали, а потім окупували довколишні заклади. Чемпіонство Усика святкували із брендом "Хортиця".

Роман СТЕЦИК, із Гданська

Зараз ви читаєте новину «Усик став чемпіоном світу з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути