Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 00:55

Усик переміг у першому бою надважкої ваги

Автор: REUTERS
  Олександр Усик (праворуч) здобув перемогу над Чаззом Візерспуном. Після сьомого раунду суперник українця відмовився продовжувати бій
Олександр Усик (праворуч) здобув перемогу над Чаззом Візерспуном. Після сьомого раунду суперник українця відмовився продовжувати бій

У ніч проти неділі, 13 жовтня, Олександр Усик, 32 роки, виграв дебютний бій у надважкій вазі. Колишній абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі на турнірі в Чикаго, США, змусив здатися американця, 38-річного Чазза Візерспуна — до бою 38 перемог, 29 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх. Той відмовився від продовження поєдинку "на табуретці" — у перерві між сьомим і восьмим раундами. Кримчанин виграв 17-й поєдинок із 17 проведених, має 13 нокаутів.

Усик отримав у суперники Візерспуна за чотири дні до бою. Готувався кілька місяців до нідерландця Тайрона Спонга — незадовго перед боєм спортсмен попався на допінгу. В цьому полягала головна складність.

— Мені потрібно було кілька раундів, щоби підлаштуватися під цього опонента, — зізнався Усик на післяматчевій прес-конференції. — Слід було подивитися, що він робитиме в рингу, тому що ми провели зовсім іншу роботу під другого опонента.

Стартовий раунд Усик присвятив розвідці, дав попрацювати супернику першим номером. А з другого перехопив ініціативу і від раунду до раунду збільшував свою перевагу. Він пурхав навколо неповороткого опонента та "жалив". Мав величезну перевагу у швидкості. Візерспун огризався одиночними ударами. Декілька з них досягли цілі та залишили синяки на обличчі Усика. Із четвертого раунду дебютант-надважковаговик почав укладатися в удари, а з п'ятого на вибір розстрілював суперника. В шостому Усик був близький до завершення бою — Візерспун ледве "дожив" до гонгу. В сьомому українець підвищив темп до максимуму, побиття продовжилося зі ще більшою інтенсивністю, і рефері мав усі підстави зупинити бій. Але дав його продовжити. А в перерві перед восьмим раундом Візерспун відмовився від подальшого поєдинку.

Перемога Олександра Усика не дала відповіді на питання, як він виглядатиме проти еліти надважкої ваги.

Чазз Візерспун надто слабкий суперник, щоб прояснити цей момент. Усик підтвердив статус обов'язкового претендента на титул Всесвітньої боксерської організації. Уже наступного поєдинку він може зустрітися з переможцем матчу-реваншу між американцем Енді Руїзом та британцем Ентоні Джошуа — зустріч заплановано на 7 грудня.

— Чи доводить моя перемога, що я можу боксувати з найкращими бійцями надважкої ваги? Не знаю. Я просто готовий із ними битися. Звичайно, я готовий взяти бій за титул чемпіона світу, якщо буде така нагода. Для мене пріоритет: переможець реваншу Руїз — Джошуа. Якби вибирав я, то це був би Ентоні, — прокоментував бій Олександр Усик.

Після дебютного бою в над­важкій вазі він посів четверте місце у рейтингу надважковаговиків за версією статистичного сайта "Боксрек.ком". Вище тільки американці — володар трьох титулів Енді Руїз, чемпіон Всесвітньої боксерської ради Деонтей Вайлдер і британець Ентоні Джошуа. На сходинку нижче Усика ще один британець, Тайсон Ф'юрі.

Зараз ви читаєте новину «Усик переміг у першому бою надважкої ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути