Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 05:10

Усик може увійти до десятки найкращих боксерів світу

Автор: www.zn.ua
  Олександр Усик як боксер-­професіонал провів 14 боїв. Усі виграв. 11 — нокаутом 
Олександр Усик як боксер-­професіонал провів 14 боїв. Усі виграв. 11 — нокаутом 

27 січня на "Арена Рига" в Латвії 31-річний Олександр Усик переміг за рішенням більшості суддів латвійця Майріса Брієдіса, 33 роки. Об'єднав два титули — Всесвітньої боксерської ради (WBC) суперника і свій — Всесвітньої боксерської організації (WBO). А головне — пробився у фінал Всесвітньої боксерської суперсерії в першій важкій вазі. Кримчанин установив кілька рекордів і досягнень, а також суттєво підвищив свій статус у світовому боксі.

Сам поєдинок Усик — Брієдіс вразив усіх, зокрема президента WBC Маурісіо Сулеймана. Мексиканець вважає його найкращим в історії крузервейту — так називають першу важку вагу.

Усик у ньому побив рекорд Евандера Голіфілда зі швидкості об'єднання титулів у своїй вазі. Зробив це в 14-му поєдинку — на одному раніше, ніж легендарний американець 1987 року. Також він став другим українцем після Володимира Кличка, хто об'єднав пояси. Той уперше зробив це 2008-го.

Українець піднявся у комп'ютерному рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією сайта BoxRec на 25 позицій: із 37-ї на 12-ту. Вище за нього з українців — Василь Ломаченко. Він — третій. Усик очолює рейтинг своєї ваги за версією американського журналу "Ринг". Очевидно, він на порозі входження в десятку цього рейтингу серед найкращих боксерів незалежно від вагової категорії — найпрестижнішої у світі.

Імовірно, для цього буде достатньо перемогти у фіналі суперсерії, об'єднавши ще два пояси. Він пройде в Саудівській Аравії 11 травня. Другого фіналіста визначать 3 лютого в російському Сочі, де зустрінуться чемпіон світу за версією Міжнародної боксерської федерації, росіянин Мурат Гассієв і чемпіон за версією Всесвітньої боксерської асоціації, кубинець Юніер Дортікос.

В Усика стільки варіантів і міцних суперників у крузервейті, що в ньому може забронювати за собою серйозне місце в історії. Заявив про бажання провести матч-реванш Майріс Брієдіс. Такий бій має великий сенс. В разі виграшу суперсерії Усиком, має намір повернутися із надважкої ваги для зустрічі з ним "почесний" чемпіон світу WBC у першій важкій вазі, британець Тоні Беллью. У своєму останньому поєдинку він сенсаційно переміг іменитого співвіт­чизника Девіда Хея. Цікавою була б зустріч Олександра і проти того, хто програє у другому півфіналі суперсерії. Тож перехід у надважку вагу, про яку говорить Усик, справа неблизької перспективи.

Зараз ви читаєте новину «Усик може увійти до десятки найкращих боксерів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути