Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2018 05:10

Юнацька збірна України зазнала поразки від однолітків із Португалії

Юнацька збірна України гравців до 19 років зазнала поразки у півфіналі Кубка Європи від однолітків із Португалії – 0:5. Розгромний рахунок матчу був установлений ще в першому таймі. Другий вийшов формальним.

Незважаючи на поразку, виступ команди варто занести в актив команди Олександра Петракова. Вона буквально на останніх секундах пройшла кваліфікацію до фінальної частини Євро, залишила позаду чемпіонів цієї вікової категорії англійців та багату на таланти збірну Франції. Футболісти збірної України привернули увагу європейських клубів. Завдяки турніру дехто з гравців отримає нові перспективи. Владислав Супряга з "Дніпра-1" і Кирило Дришлюк із "Зірки" мають шанси перейти в кращі команди. Першим уже цікавляться португальські, іспанські та італійські клуби. Олексій Хахльов може змінити "Алавес" на команду, де матиме більше ігрової практики.

Завдяки Євро країна дізналася історію родини Дришлюків. Батько Кирила – Павло В'ячеславович героїчно загинув на Донбасі, рятуючи товаришів та відводячи літак від населених пунктів. Юного футболіста відрахували з академії київського "Динамо". Однак Кирило проявив характер. Через кропивницьку "Зірку" зміг стати основним гравцем у збірній.

Суперники недооцінили команду України. Особливо в першому матчі з Францією. Англійці та французи не змогли задіяти всіх кращих через шанс проявити себе в своїх клубах. Олександр Петраков також залишився без воротаря Андрія Луніна. Він задіяний в мадридському "Реалі". Травмований один із лідерів команди – півзахисник Олексій Кащук.

Чи могла юнацька збірна дійти до фіналу або й виграти турнір? Шансів було небагато. Розгромна поразка від Португалії стала закономірним результатом. Українці програли півфінал через фізичну та емоційну втому.

Навантаження припало на одних і тих же футболістів. Можливості підсилювати гру чи проводити ротації майже не було. Багато емоцій забрав вихід із першого місця в доволі складній групі. Більшість гравців збірної не мають досвіду вирішальних матчів, великих турнірів, змагань у короткому проміжку часу. З усіх гравців лише Дришлюк має певний досвід виступів у дорослому футболі. Та ще Віталій Миколенко й Микола Мусолітін є гравцями ротації в "Динамо" і "Чорноморці".

Специфіка юнацького футболу, як і молодіжного, – в тому, щоб підготувати гравців для виступів у дорослому. Результати та здобутки на такому рівні не на першому місці. 2009-го наша юнацька збірна вже вигравала Євро в Донецьку. Зараз цим гравцям по 27-28 років. Вони мали б бути на вершині кар'єри. Однак з усіх на високому рівні виступають тільки Денис Гармаш, Сергій Кривцов та Богдан Бутко. Натомість молодіжна збірна України U-21 два роки потому на Кубку світу в Данії посіла останнє місце в групі. Із тих футболістів уже не один рік граютьу складі національної коман­ди Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка, Ярослав Ракицький, Тарас Степаненко.

Підопічні Олександра Петракова завоювали путівку на Кубок світу серед 20-річних, що відбудеться наступного року в Польщі.

На тих змаганнях збірна має бути психологічно сильнішою. Відновиться від травм Кащук, що додасть глибини складу. Тренеру Олександру Петракову потрібно буде раціональніше розподілити сили футболістів. Щоб не було ситуації, коли після групової стадії не залишилося ні сил, ні емоцій.

Зараз ви читаєте новину «Юнацька збірна України зазнала поразки від однолітків із Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути