пʼятниця, 27 липня 2018 05:30

Юнацька збірна перемогла чинних чемпіонів Європи

Автор: www.ffu.org.ua
  Тренер юнацької національної команди Олександр Петраков має чималий досвід роботи з молодими футболістами. Його гравці завжди максимально мотивовані та мають бійцівський характер
Тренер юнацької національної команди Олександр Петраков має чималий досвід роботи з молодими футболістами. Його гравці завжди максимально мотивовані та мають бійцівський характер

Юнацька збірна України гравців до 19 років вийшла в півфінал Кубка Європи, що проходить у Фінляндії. Підопічні Олександра Петракова залишили позаду минулорічного чемпіона цієї вікової категорії — англійців, перемогли збірні Франції та Туреччини.

Вихід у півфінал Кубка Європи дав можливість команді не тільки поборотися за медалі, але й автоматично пройти кваліфікацію до Кубка світу U-20, який наступного року прийматиме Польща.

Головна сила сьогоднішньої юнацької збірної України — в її тренері. Олександр Петраков працював тільки з юнаками. Його команди максимально мотивовані та мають бійцівський характер. У кваліфікації до Кубка Європи перемоги в останніх матчах вдалося вирвати буквально на останніх секундах.

2014 року збірна Петракова грала в Англії, а через рік — на Кубку світу в Новій Зеландії. Досвід таких змагань дає можливість тренерові провести правильну підготовку, розподілити сили на весь турнір та налаштувати гравців.

Серед найбільших недоліків — досить раціональна побудова гри. Зазвичай на юнацькому рівні команди намагаються грати в атакуючий футбол. Або максимально копіюють стиль національної збірної — щоб пришвидшити перехід у дорослий футбол. Команда Петракова єдина на турнірі грає в три центральних захисники, від оборони через швидкий вихід в атаку.

Через травми не вдалося залучити одного з лідерів команди Олексія Кащука з "Шахтаря". Давно травмований Тимофій Сухар із "Зорі". Поза увагою тренера залишився Ярослав Деда з "Карабаха". Тому під кінець зустрічей сил не вистачає. Можливості ротації, підсилення гри по ходу поєдинку фактично немає. Це може зіграти негативну роль у матчах на виліт. Особливо якщо буде додатковий час.

Кістяк збірної складають представники "Динамо". Їх у стартовому складі п'ятеро.

"Шахтар" представлений трьома захисниками. Є гравці "Дніпра-1", "Карпат", "Зірки" та легіонер Олексій Хахльов, який виступає за іспанський "Алавес".

Найсильніша ланка збірної — центр захисту. Там грають динамівці Денис Попов, Віталій Миколенко та "гірник" Валерій Бондар. Завдяки їхній роботі суперник створює дуже мало моментів біля воріт. Архітектором гри команди є Олексій Хахльов. Він має високий футбольний інтелект, забезпечує перехід з оборони в атаку. Передня лінія будується на швидкості флангових гравців Сергія Булеци та Георгія Цітаїшвілі з "Динамо" та форварда "Дніпра-1" Владислава Супряги. Маючи простір, хлопці здатні втекти від будь-якого суперника.

Франція в першому турі дещо недооцінила українців, надала їм потрібний простір. За це була покарана двома голами та вилученням. Англійці та турки грали раціональніше, зважали на швидкість атакуючих гравців юнацької збірної України.

Уболівальникам приємно бачити свою збірну серед чотирьох найкращих в Європі серед свого віку. До того ж вдалося гарно зіграти проти Франції та Англії. Однак юнацький і молодіжний футбол існує насамперед для підготовки гравців для виступів у дорослому. 2009-го наша збірна вже ставала кращою на домашньому Євро в Донецьку. Гравців тієї команди називали майбутнім українського футболу. Зараз їм по 27–28 років. З усіх на високому рівні грають лише Денис Гармаш у "Динамо" та Богдан Бутко з Сергієм Кривцовим у "Шахтарі". Інші так і не змогли реалізувати свій потенціал. Дехто вже навіть попрощався із футболом.

Зараз ви читаєте новину «Юнацька збірна перемогла чинних чемпіонів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути