середа, 19 вересня 2012 05:30

Українські тенісисти подолали Латвію

Чоловіча збірна України з тенісу завершила цьогорічні виступи в Кубку Девіса перемогою над латвійцями — 3:2. Виграш дозволив нашим повернутися до Євро-африканської зони Першої групи. Минулого сезону українці вилетіли звідти після серії поразок.

Протистояння в Латвії вирішив парний матч. Одиночні поєдинки були досить прогнозовані. Українці розраховували на дві перемоги в зустрічах із 377-ю ракеткою світу Андісом Юшкою. Латвійці ж усі сподівання покладали на свою зірку Ернеста Ґулбіса, який іще торік був 21-й у світі, але зараз грає нестабільно.

У першій зустрічі Ґулбіс розім'явся на Сергієві Бубці та переміг у чотирьох партіях. Наш Сергій Стаховський відповів розгромом Юшки — 6:3, 6:4, 6:4.

Наступного дня ці ж гравці грали парний матч. Українці поступалися 2:1 по партіях, але в четвертому сеті "змели" суперників — 6:1. Вирішальна партія стала переможною, латвійці не встигли зібратися — 6:4, 3:6, 2:6, 6:1, 6:4 на користь України.

Витрачати стільки зусиль на "пару" було недоцільно. Стаховський регулярно мав практику подібних виступів на турнірах АТР, хоча останній рік зосередився на "одиночці". Ґулбіс не має парного рейтингу, а Юшка ніколи не грав на серйозних турнірах.

В останній ігровий день Стаховський грав із Ґулбісом. Лідер українців після "пари" був слабкий — не виходило нічого. Латвієць легко здолав Сергія, хоча до матчу шанси видавалися рівними: 6:0, 6:3, 6:1.

На вирішальний матч капітан української команди Михайло Філіма не поставив утомленого Бубку. Сергія вдало замінив донеччанин Ілля Марченко. Андіс Юшка чинив опір лише у третьому сеті — 6:4, 6:3, 7:5 на користь українця.

Наступний матч наша збірна зіграє в лютому наступного року.

Кубок Девіса-2013 українці проведуть у компанії з Росією. Ця команда вперше в історії вилетіли зі Світової групи. Не змогли переграти бразильців — 0:5. Гідної зміни Маратові Сафіну та Миколі Давиденку не знайшли.

Натомість Казахстан, за який виступають росіяни Кукушкін, Голубєв, Корольов та Щукін, забронював собі місце в еліті. Місцева федерація виділяє величезні кошти на контракти з російськими гравцями, які бажають змінити громадянство.

У фінал цьогорічного Кубка Девіса вийшли чехи та чинні переможці турніру — іспанці.

Зараз ви читаєте новину «Українські тенісисти подолали Латвію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути