вівторок, 03 серпня 2010 07:31

Українські легкоатлетки стали чемпіонками Європи в естафеті

Українська жіноча легкоатлетична збірна здобула золоту нагороду на чемпіонаті Європи в естафеті 4х100 м. 1 серпня завершився турнір в іспанській Барселоні. За нашу команду виступали 22-річні запоріжки Олеся Повх і Марія Ремень, Наталія Погребняк, 22 роки, з Харкова і луганянка Єлизавета Бризгіна, 20 років.

Українські спортсменки подолали дистанцію за 42,29 с — це новий національний рекорд та найкращий результат сезону в світі.

— Дівчата цілком спроможні були поборотися за нагороди, — каже "ГПУ" Валерій Александров, віце-президент Федерації легкої атлетики України. — Але "золото" — це приємна несподіванка. В індивідуальних видах програми перед дівчатами не стояло серйозних завдань. Головною була естафета.

Усього на турнірі українські спортсмени здобули шість нагород — два "золота", три "срібла" і "бронзу".

Найкраще виступили донеччанка Ольга Саладуха, 27 років, у потрійному стрибку та Єлизавета Бризгіна.

Бризгіна першою виграла для України медаль у Барселоні. У фіналі з бігу на 200 м їй протистояли троє француженок, троє росіянок і кіпріотка. Ліза встановила особистий рекорд — 22,44 с. Швидше пробігла тільки француженка Міріам Сумаре — 22,32 с.

Саладуха їхала до Барселони в ранзі фаворитки. Найгірший стрибок Ольги був на 14,62 м, коли результат срібної призерки італійки Сімони ла Мантіа — 14,56. А найвдаліша спроба донеччанки випала на її п"ятий вихід — 14,81 м. На сьогодні це найкращий показник в Європі.

Видовищною вийшла боротьба за "золото" у семиборок. 28-річна Наталія Добринська весь час наступала на п"яти британці Джессіці Енніс. Перед останнім видом, забігом на 800 м, броварчанка відставала від суперниці лише на 18 очок. Заключну дистанцію Добринська пробігла з особистим рекордом, але Джессіка на фініші була швидшою. Британка встановила рекорд чемпіонатів — 6823. Наталія завершила змагання теж з особистим досягненням — 6778. Під час змагань вона показала найкращі результати в кар"єрі в бігу на 200 та 800 м, метанні списа, повторила особистий рекорд у стрибках у висоту і продемонструвала найкращі показники сезону в інших трьох видах.

"Срібло" у стрибках із жердиною здобув донеччанин 27-річний Максим Мазурик. Він пропустив уперед лише непереможного цього сезону француза Рено Лавіленьє. Програв йому 5 см. 5,8 м стали найкращим показником Максима в сезоні.

Ще одну медаль, бронзову, нашій збірній приніс Станіслав Мельников, 23 роки. На дистанції 400 м із бар"єрами він значно покращив свій особистий рекорд і зумів фінішувати третім — 49,09 с. Попереду були тільки британці Девід Ґрін — 48,12 та Райс Вільямс — 48,96 с.

Королем чемпіонату став 20-річний француз Крістоф Леметр — перша білошкіра людина, яка пробігла 100-метрівку за 10 с. У Барселоні він виграв три з можливих трьох золотих медалей — на 100 та 200 м і в естафеті 4х100 м.

Українці посіли сьому сходинку в медальній таблиці. Перше місце за росіянами — 24 медалі. 10 із них — золоті. Наступний чемпіонат Європи відбудеться за два роки у фінській столиці Гельсінкі.

Зараз ви читаєте новину «Українські легкоатлетки стали чемпіонками Європи в естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути