пʼятниця, 23 грудня 2011 05:30

Українські хокеїсти виграли турнір у Румунії

Автор: фото з сайта www.tv.ru
  Киянин Анатолій Хоменко очолив збірну України на початку  листопада. Паралельно працює тренером-селекціонером ярославського ”Локомотива”
Киянин Анатолій Хоменко очолив збірну України на початку листопада. Паралельно працює тренером-селекціонером ярославського ”Локомотива”

50-річний Анатолій Хоменко провів дебютні матчі на посаді головного тренера збірної України з хокею. Його підопічні у минулі вихідні взяли участь у турнірі "Єврохокейчелендж". Змагання відбувалися у румунському містечку Меркуря-Чук. Суперниками наших були збірні Угорщини, Польщі та Румунії.

Українці турнір виграли. Команда Хоменка перемогла усіх трьох: угорців (3:2), поляків (2:0), румунів (6:2).

Кадрові втрати

На турнірі наші виступали не основним складом. Не було представників хокейного клубу "Донбас", які грають у вищій лізі чемпіонату Росії. Перевіряти їх готовність у товариських матчах немає сенсу. "Беркут" водночас зі збірною брав участь у турнірі у Швейцарії, тому делегував національній команді тільки одного спортсмена, захисника 19-річного Павла Тарана. За день до змагань захворів форвард Олег Тимченко, володар Континентального кубка. Максим Квітченко, один із лідерів російського "Хіміка" з Воскресенська, полетів до Канади у складі збірної Молодіжної хокейної ліги. Тому тренер зробив ставку на виконавців, які грають у вітчизняній професійній хокейній лізі.

Слабкі місця

У матчі з угорцями нам бракувало концентрації в атаці. Українці створили достатньо моментів, щоби перемогти з переконливішим рахунком. Частково неточність у завершальній стадії атак можна пояснити важкою дорогою до місця проведення змагань. Авіарейс до Бухареста, яким летіла наша команда, затримали на 9 год. через туман у румунській столиці.

Сильні сторони

Українці впродовж турніру продемонстрували добру фізичну готовність. Досить надійно відіграли в обороні. Слід відзначити голкіпера Євгена Напненка: у матчі з поляками він дебютував за збірну. Не пропустив жодної шайби й устиг віддати результативну передачу.

— Загалом відіграв турнір нормально, — говорить нападаючий українців Андрій Міхнов, 28 років. — Хоча багато моментів не реалізовую ще. Півтора року майже не грав через те, що мені поставили неправильний діагноз із серцем. Практики бракує. Тому речі, які раніше робив із заплющеними очима, тепер не завжди проходять. Але потроху повертаюся до того рівня форми, який дозволяв мені грати у Континентальній хокейній лізі.

Головним стартом для збірної України стане першоліговий чемпіонат світу, який відбудеться 15-21 квітня. Наша команда потрапила до групи "А" разом з Угорщиною, Австрією, Великою Британією, Словенією та Японією. Переможець турніру отримає путівку до вищої ліги. Матчі пройдуть у Любляні, столиці Словенії. Готуючись до них, українська збірна зіграє на лютневому "Єврочеленджі" в Києві.

 

"Молодіжка" потрапила до першого дивізіону

Збірна України серед 20-річних виграла чемпіонат світу в другому дивізіоні. Турнір відбувався у донецькому Палаці спорту "Дружба". Вирішальним для українців став поєдинок проти Литви. Основний час закінчився внічию — 2:2. У додатковому форвард господарів Павло Падакін, який виступає у США, забив переможний гол за 2 с до фінальної сирени.

Наступного року наша молодіжна команда гратиме у першоліговому чемпіонаті. Суперники — Італія, Казахстан, Велика Британія, Польща, Хорватія.

 

Зараз ви читаєте новину «Українські хокеїсти виграли турнір у Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути