вівторок, 24 січня 2012 00:15

Українські хокеїсти переграли легіонерів у матчі зірок

У неділю в Києві відбувся перший в українській історії Матч усіх зірок українського чемпіонату з хокею. Вітчизняні гравці протистояли легіонерам, склад яких був майже оптимальним. Не вистачало хіба що іменитого словака 38-річного Ріхарда Капуша. Але він приєднався до київського "Беркута" менше тижня тому, коли вболівальники за допомогою голосування вже визначили кадровий потенціал на матч.

А от щодо складу українців усе мало неоднозначний вигляд. Не було хокеїстів із київського "Сокола" Віталія Литвиненка та Олександра Матвійчука. Звісно, бажання організаторів задіяти у виставковому матчі гравців усіх клубів зрозуміле, але на якості гри така штучна селекція позначилася негативно.

Українці виграли 14:12, хоча програвали по ходу матчу три шайби. Стартовий відрізок поєдинку продемонстрував, що легіонери свою перевагу добували досить невимушено, дозволяючи супернику не відставати в рахунку занадто далеко лише тому, що "так треба".

У чому українці іноземців перевершили, так це в біганині. Ця перевага проявилася за підсумками одного з конкурсів. Роман Благий із "Донбаса" оббігав росіянина Владислава Бризгалова з "Беркута" в класичному бігу на коло, а ще один донеччанин Ігор Когут у бігу спиною вперед перевершив "беркутівського" литовця Артураса Катуліса. Підтвердив перевагу українців у швидкості воротар "Сокола" Костянтин Симчук, який випередив американця Раяна Донована зі львівських "Левів". В інших конкурсах заїжджі хокеїсти були сильнішими. Росіянин Максим Абаєв із київського "Компаньйона" виграв змагання на дальність кидків по борту, а команда легіонерів — серію булітів.

Найкращими гравцями зустрічі в складах обох команд були названі — автор чотирьох шайб українець Касянчук і оборонець іноземців Катуліс. Варто відзначити і воротаря "Харківських акул" Олександра Харитонова, який, з'явившись у середині матчу замість  Костянтина Симчука, продемонстрував характер і чудову реакцію. Надійна гра харків'янина не дозволила легіонерам закинути ще більше шайб у ворота суперника.

Зараз ви читаєте новину «Українські хокеїсти переграли легіонерів у матчі зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути