вівторок, 11 грудня 2012 05:00

Українські біатлоністки фінішували другими

Автор: фото з сайта www.biathlon.com.ua
  Валентина Семеренко, Юлія Джима, Віта Семеренко, Олена Підгрушна (зліва направо) після фінішу естафетної гонки 4х7,5 кілометра
Валентина Семеренко, Юлія Джима, Віта Семеренко, Олена Підгрушна (зліва направо) після фінішу естафетної гонки 4х7,5 кілометра

У неділю в австрійському Гохфільцені на другому етапі Кубка світу з біатлону жіноча збірна України виграла "срібло" в естафеті 4х7,5 км. Нагороду нашій команді принесли Юлія Джима і Олена Підгрушна, які показали кращий час на третьому й четвертому відрізках гонки.

Підгрушна після двох етапів у загальному заліку Кубка світу на восьмому місці. Непогані кондиції нині мають Віта Семеренко та Юлія Джима. Тому українську команду вважали однією з претенденток на призове місце в естафеті ще напередодні її старту. Побоювання викликав другий етап, на якому виступала Валентина Семеренко. Вона довго лікувалася й оптимальну форму набрати не змогла.

Після перших двох етапів становище української команди було складне. Етап починала Віта Семеренко. Вона не продемонструвала високої швидкості ні на лижні, ні на вогневому рубежі. 10 мішеней українка розбила за допомогою лише одного додаткового набою. Сестра Валентина стріляла гірше: змогла виїхати на дистанцію з нулем лише після довгого вицілювання й максимальної кількості — трьох — додаткових набоїв.

Джима прийняла естафету 10-ю.

Вона провела свій етап дуже сильно. Здолала дистанцію з найкращим часом. Відстрілялася Джима ідеально й найшвидше поміж усіх безпосередніх конкуренток. 19-річна норвежка Гільде Фенне мала другий показник, проте перебувала на стрільбищі на 7,5 секунди довше.

Джима передала естафету Олені Підгрушній четвертою. Команда Норвегії при цьому виглядала недосяжною, а ось із росіянками й німкенями боротися капітан української збірної могла.

В естафеті Підгрушна була бездоганна. Як і Джима, вона виграла свій етап. Нуль на двох вогневих рубежах і кращий біг, ніж у росіянки Ольги Вилухіної й німкені Андреа Генкель вивели українську команду на друге місце. Перша — Норвегія, третя — Росія.

Зараз ви читаєте новину «Українські біатлоністки фінішували другими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути