вівторок, 27 липня 2010 03:33

Українки вдруге поспіль перемогли на чемпіонаті Європи

Автор: фото: Reuters/Alex Domanski
  У фінальній сутичці командної першості чемпіонату Європи з фехтування українка Олена Хомрова (праворуч) завдає удару росіянці Світлані Кормільцевій
У фінальній сутичці командної першості чемпіонату Європи з фехтування українка Олена Хомрова (праворуч) завдає удару росіянці Світлані Кормільцевій

У німецькому Лейпцігу завершився чемпіонат Європи з фехтування. Збірна України здобула золоту, дві срібні й бронзову медалі. У загальному заліку наша команда поступилася італійцям, росіянам і німцям.

У перший же день чемпіонату "бронзу" здобув шабліст Олег Штурбабін із Нетішина Хмельницької області. Пізніше він з Андрієм Ягодкою, Дмитром Бойком і Дмитром Пундиком став "срібним" призером командної першості. Цей здобуток можна вважати несподіваним, бо українці виступали без "бронзового" призера Олімпіади-2004 Владислава Третяка і чемпіона світу 2003-го Володимира Лукашенка. Іще одне "срібло" здобули шпажисти. У фінальній сутичці Богдан Нікішин, Дмитро Карюченко, Максим Хворост і Ігор Рейзлін поступилися угорцям — 39:45.

Основні сподівання українці покладали на шаблісток. Зокрема — на віце-чемпіонку світу Ольгу Харлан в особистій першості. Цьогоріч Ольга відзначилася перемогами на етапах гран-прі у французькому Орлеані та в італійській Лемеції-Терме і вчетверте поспіль стала кращою на юніорському чемпіонаті світу. У Лейпціг українка їхала фавориткою. Однак у чвертьфіналі Ольга поступилася німкені Сесіль Клемм.

— Наче була добре готова фізично, але хвилювалася, — каже Ольга кореспондентові "ГПУ". — Я надто багато думала про чвертьфінальний бій. Німкеня ж фехтувала з величезним піднесенням, за шаленої підтримки рідної публіки. До того ж мене турбувала травма спини. Із цим ушкодженням мучуся вже доволі довго.

Галина Пундик завдала 11 влучних ударів

У фінальній сутичці командної першості українки зійшлися з росіянками. До цього поєдинку Ольга Харлан, Олена Хомрова, Галина Пундик і Ольга Жовнір розгромили німкень — 45:25 та угорок — 45:30. Востаннє із головними суперницями на континенті наша команда боролася у фіналі етапу гран-прі в китайському Тянжині. Тоді перемогли росіянки — 45:40. Краще розпочали сутичку й на першості: Софія Вєлікая здолала Олену Хомрову — 5:3, а Катерина Дьяченко у протиборстві з Ольгою Харлан збільшила перевагу до 4:10.

— Хтозна, чим завершилася б сутичка, якби не Галя Пундик, — каже Харлан. — У мікроматчі проти Юлії Гаврилової вона завдала 11 влучних ударів і вивела збірну вперед — 15:13. Цей успіх додав нам натхнення. Більше ми своєї переваги вже не втрачали.

Двобій закінчився з перевагою українок у сім ударів — 45:38.

Зараз ви читаєте новину «Українки вдруге поспіль перемогли на чемпіонаті Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути