четвер, 02 грудня 2021 00:55

Україна зіграє з Шотландією в боротьбі за вихід на Кубок світу

Футбольна збірна України зіграє з Шотландією в матчі за право вийти до фінальної частини Кубка світу-2022. Поєдинок проведемо на виїзді 24 березня, четвер.

Шотландія у груповому турнірі посіла друге місце. Поступилася Данії чотирма очками. Випередила Австрію, якій ми поступилися на Євро-2020/21, та Ізраїль.

Шотландія грає у простий футбол. Багато силової боротьби, довгих передач і ставка на стандартні ситуації.

Тренер — 58-річний Стів Кларк. Він працював у "Челсі" з Жозе Моуріньйо та двічі перемагав чемпіонат Англії — 2005, 2006. Будує гру в три центральні захисники та два форварди.

Лідери команди виступають в Англії. Головна зірка — захисник "Ліверпуля" — Ендрю Робертсон. Також вирізняються опорник "Манчестер Юнайтед" Скотт Мактоміней, захисник "Арсенала" Кірон Тірні, нападаючий "Саутгемптона" Чарлі Адамс. Головний талант — 20-річний Біллі Ґілмор — грає за "­Норвіч".

Найвразливіше місце — воротар. Основним голкіпером став капітан 38-річний Крейґ Ґордон з місцевого "Гартса". Головна його чеснота — досвід, але вже здав у реакції.

Шотландія має найкращий склад за 20 років. 1998-го вони востаннє виступали на Кубку світу. На Євро-2020/21 не змогли вийти з групи. Україна там дійшла до чвертьфіналу. Поєдинок 1/8 тодішня команда Андрія Шевченка проводила саме у Глазго. Перемогла шведів — 2:1. Але в березні трибуни будуть за суперника, що дасть йому додаткову перевагу.

Переможець гри у Глазго зустрінеться з найсильнішим у дуелі Вельс — Австрія. Матч відбудеться 29 березня, вівторок. Україна, якщо пройде Шотландію, знову проведе його на виїзді. Найсильніший у протистояннях Шотландія/Україна та Вельс/Австрія зіграє у фінальній час­тині. Її з 21 листопада по 18 грудня прийме Катар.

Зараз ви читаєте новину «Україна зіграє з Шотландією в боротьбі за вихід на Кубок світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути