четвер, 10 вересня 2009 19:25

Україна втрачає два очки в Мінську

Національна збірна України не змогла обіграти на виїзді Білорусь — 0:0. Придбане в Мінську очко замість запланованих трьох ускладнило команді Олексія Михайличенка завдання виходу до фінальної частини Кубка світу-2010.

Особливого ажіотажу матч у Мінську не викликав. У вівторок увечері напередодні гри було реалізовано 9200 квитків на 40-тисячний стадіон. Щоправда, у день матчу підтяглися 5 тис. українських уболівальників. Часто можна було зустріти людей у синьо-жовтих футболках із прізвищем "Гусєв" чи "Русол" на спині.

За 30 хв. до поєдинку організатори запрошують на поле ансамбль. Він виконує пісню "Розпрягайте, хлопці, коней". З білоруського боку звучить "Мы желаем счастья вам". Оголошують склади команд. Прізвище Артема Мілевського, форварда збірної України і уродженця Мінська, двотисячний фан-сектор господарів, освистує. У другому таймі матчу вболівальники білорусів затягують "А Милевский проститутка".

Олексій Михайличенко, в порівнянні з матчем проти Андорри, вніс зміну до складу: замість форварда Вороніна вийшов опорник Гай.

Його опонент Бернд Штанге отримав у розпорядження відновленого після травми Олександра Глєба. Капітан білорусів зайняв місце на лівому фланзі. Дискваліфікованого захисника Верховцова замінив Пласконний.

Михайличенко розраховував на гостру флангову гру. Однак Гусєв виглядав блякло, а Ярмоленко часто зміщувався в центр. У господарів дриблінгом вирізнявся Глєб, але йому не вистачало різкості й витривалості.

Ближче до кінця першого тайму помітніше почав діяти Олексій Гай. Він  з"являвся на різних ділянках поля і збалансовував гру збірної. Українці почали пресингувати, і з 30 по 45 хв. виглядали краще за суперника. Хоча до гострих моментів справа доходила лічені рази.

У другому таймі Мілевський трохи зміщується назад і постійно шукає м"яч, пропонуючи партнерам подальші варіанти розвитку атак. Вихід Назаренка гру не підсилив. Він почав дублювати функції Мілевського, внаслідок чого обидва трохи розгубилися.

Наш тренер розраховував на гостру флангову гру

Непримітним на полі у другому таймі був Шевченко. Йому не лише не вдавалося відриватися від захисників — Андрій програвав їм боротьбу і в статичному положенні.

У центральній зоні оборони, як стовп, чудово попрацював Корніленко, який перегравав Кучера. За рахунок дрібного пасу білоруси проникали до воріт України і кілька разів могли відзначитися.

Гості у завершальній чверті матчу більше нервували. Спочатку наші не налагодили комбінаційну гри, а в кінці не сподобилися навіть на навалу. Михайличенко мав розгублений вигляд. Не використав ліміт на три заміни, випустивши Вороніна лише в останні хвилини матчу. Тренер вкотре продемонстрував обережність і небажання ризикувати. У матчі, де обов"язково треба було брати три очки, така тактика малозрозуміла.


Футбол. Кубок світу-2010


Кваліфікаційний раунд. Зона Європи. Група 6

Білорусь — Україна — 0:0

9 вересня. Мінськ. Стадіон "Динамо". 25 тис. глядачів (розрахований на 41 000). +17 °С.

Суддя: В. Кошшої, (Угорщина).

Білорусь: Жевнов, Кульчий, Шитов, Юревич, Омельянчук, Сосновський, Пласконний (Ленцевич, 57), Калачов, Глєб-к, Кутузов (Глєб, 88), Корніленко (Ковель, 77).

Україна: П"ятов, Мандзюк, Кучер, Чигринський, Кобін, Тимощук, Гай, Гусєв (Назаренко, 59), Ярмоленко, Мілевський, Шевченко-к (Воронін, 88).

Попередження: Мандзюк (82), Шевченко (87) — Шитов (45), Омельянчук (67).

Андорра — Казахстан — 1:3 (0:3)

Англія — Хорватія — 5:1 (2:0, 3:1)

Наступні матчі

10 жовтня (субота)

Україна — Англія

Білорусь — Казахстан

Критерії визначення найкращої команди у разі однакової кількості очок, здобутих двома й більше командами

1) різниця забитих і пропущених м"ячів у всіх зустрічах;

2) кількість забитих м"ячів у всіх зустрічах;

3) кількість очок, здобутих у матчах між цими командами;

4) різниця здобутих і пропущених м"ячів у матчах між цими командами;

5) кількість забитих м"ячів у матчах між цими командами;

6) жеребкування.

Зараз ви читаєте новину «Україна втрачає два очки в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути