вівторок, 07 лютого 2017 00:20

Україна може залишитися без медалей чемпіонату світу з біатлону

Автор: ФОТО З САЙТА www.fakty.ictv.ua
  Юлія Джима гарно біжить. Стрільба без промахів майже гарантує їй медаль
Юлія Джима гарно біжить. Стрільба без промахів майже гарантує їй медаль

9 лютого в австрійському Хохфільцені стартує чемпіонат світу з біатлону — головні змагання сезону.

Українська збірна має найкращі шанси на медаль у жіночій естафеті. У другій половині сезону її склад посилила Валентина Семеренко, яка повернулася в біатлон після річної перерви.

Гарну ходу набрала лідер команди Юлія Джима. Майже не має промахів у стрільбі Ірина Варвинець. Час від часу колишню стабільність демонструє Олена Підгрушна.

Однак ніхто не здивується, якщо українки залишаться без нагород. Бо цього року рідко вдавалося відстрілятися без хиб. Особливо неприємною стала стрільба у Джими. Жодного разу в цьому сезоні вона не відстрілялася точно. Це прикро, бо нині Юля гарно біжить. Стрільба без промахів майже гарантує їй медаль.

Гірші справи у Валентини Семеренко. Їй бракує фізичних сил витримати всю дистанцію. Стрільба також не вдається.

Від Олени Підгрушної не знаєш, чого чекати. Інколи здається, що колишня лідер збірної повертається на високий рівень, але потім настає розчарування. Основна біда — поганий хід. Але зі стрільбою теж не все гаразд. Також Олена багато пропустила через хворобу.

Ірина Варвинець у попередні сезони набирала непогану форму в січні-лютому. Але цього року біг — її слабке місце. На одному з етапів з відмінною стрільбою Варвинець передала естафету лише десятою.

21-річна Анастасія Меркушина з першого разу витягла нашу команду на третє місце в естафеті. В Обергофі вона відстрілялася за 21 с і жодного разу не схибила.

У чоловіків шансів на медалі менше.

І хоча тричі поспіль наша естафетна команда фінішувала на четвертому місці, але це ­поя­снювалося експериментами зі складом, ­які дозволяли собі фаворити змагань — ­німці, французи, норвежці й росіяни. Є ще сильні чехи. Тому ­п'яте місце вважатиметься успі­хом.

В особистих змаганнях можна розраховувати, що несподівано вистрілять Артем Прима чи Дмитро Підручний. Однак логічніше сподіватися на вміння Сергія Семенова зосередитися на індивідуальній гонці.

Фаворитами цього чемпіонату будуть німкеня Лаура Дальмайєр і француз Мартен Фуркад.

Із Лаурою за першість змагатиметься фінка Кайса Макаряйнен або ж француженка Марі Дорен-Абер. Виклик Мартену Фуркаду намагатиметься кинути його давній супротивник — норвежець Еміль Свендсен. Можливо, у боротьбу втрутиться ще один норвежець — Йоганнес Бйо. Хоч одну медаль має вибороти німець Симон Шемп. У перспективи росіянина Антона Шипуліна віриться важко. Без допінгу його результати не вражають. Однак навряд чи росіяни ризикнуть вляпатися в ще один допінговий скандал. Адже тоді їхню збірну дискваліфікують і не допустять до Олімпіади в Кореї наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Україна може залишитися без медалей чемпіонату світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути