Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2010 04:53

Українським хокеїстам треба працювати над тактикою

  Мінчанин Михайло Захаров призначений головним тренером збірної України півроку тому. На Олімпіаді-2010 він працював зі збірною Білорусі
Мінчанин Михайло Захаров призначений головним тренером збірної України півроку тому. На Олімпіаді-2010 він працював зі збірною Білорусі

Збірна України з хокею готується до чемпіонату світу в групі "В". Із 19 по 25 квітня шість команд — Нідерланди, Австрія, Україна, Японія, Литва, Сербія —  виборюватимуть єдину путівку до найсильнішого дивізіону. Одноколові змагання прийме голландське місто Тілбург.

Минулого тижня українці провели два товариські поєдинки зі збірною Польщі. Наші перемогли — 5:1 та 2:1. У ці дні команда проводить збір у Мінську.

— У національній команді зібрані хокеїсти з хорошими іменами, — каже Михайло Захаров, 48 років, головний тренер збірної України. — Тому перебування в першій лізі світового хокею незрозуміле. Проблем із фізикою в нас немає. Треба підтягнути тільки деякі тактичні нюанси.

До Нідерландів полетить оптимальний склад?

— Маємо чотири втрати. Захисник Дмитро Якушин не зможе допомогти через сімейні обставини. Віталій Люткевич зламав ніс. Травмовані також воротар Ігор Карпенко та ще один оборонець, Юрій Гунько. Інші — присутні.

Головним суперником України називають Австрію.

— Так, на лютневому турнірі в Італії ми їм програли 3:6. Інформації про австрійців у нас достатньо. Тепер головне, щоб хлопці зрозуміли мої вимоги — швидкий перехід від оборони до атаки.


Одночасно ви очолюєте мінську "Юність" — чемпіона Білорусі. Там виступають чотири українські "збірники". Форварди Олександр Матерухін та Олег Тимченко — найкращі бомбардири білоруської першості, а захисники Дмитро Толкунов та Артем Остроушко одні з лідерів на своїх позиціях. Як оцінюєте їх стан?

— Відверто кажучи, побоююся. Був важкий сезон і очевидно, що хлопці стомилися.



У першій лізі гратимемо третій рік


Із 1999 року Україна була представлена у вищому дивізіоні світового хокею. Після московського чемпіонату світу-2007 тодішні підопічні Олександра Сеуканда вилетіли до першої ліги. 2008-го команда Володимира Голубовича не змогла стати найсильнішою в Японії. Повернули Сеуканда, але і він за рік провалив чемпіонат у Польщі. Теперішній тренер — білорус Михайло Захаров очолив Україну півроку тому. Одночасно працює з мінською "Юністю", а також був головним тренером збірної Білорусі на Олімпіаді-2010 — команда не вийшла до чвертьфіналу, поступившись швейцарцям.



Календар матчів України в Тілбурзі

19 квітня (понеділок)

14.30 (час — київський) Литва — Україна

20 квітня (вівторок)

21.30 Україна — Нідерланди

22 квітня (четвер)

14.30 Україна — Сербія

24 квітня (субота)

14.30 Україна — Японія

25 квітня (неділя)

21.30 Австрія — Україна

Зараз ви читаєте новину «Українським хокеїстам треба працювати над тактикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути