Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 05:15

"Металіст" не має лідера

Дніпропетровський "Дніпро" та харківський "Металіст" вибули з Ліги Європи в 1/16 фіналу турніру. "Дніпро" вдома не зміг обіграти швейцарський "Базель", а "Металіст" поступився англійському "Ньюкаслу". Матчі аналізує колишній тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук, 51 рік.

— "Дніпро" програв за сумою двох матчів начебто слабшому суперникові, — каже експерт. — Може скластися враження, що випадково, бо потенціал "дніпрян" вищий. Але всі випадковості — закономірні, — каже Олег Вікторович. — Програш дніпропетровців — із цієї серії. Всім відомі проблеми "Дніпра" в обороні. Майже в кожному матчі Ліги Європи команда пропускала. Існує різниця між рівнем майстерності серед гравців атаки й оборони. Підопічні Рамоса невпевнено грають поблизу власних воріт. Нарікати на суддю, який дав пенальті на користь швейцарців за рахунку 1:0, немає сенсу. В першому таймі він помилково свиснув положення поза грою в "Базеля". У випадку з пропущеним голом явно помилився Зозуля. Як не прикро визнавати, але швейцарці більше заслуговували на загальну перемогу. У них прекрасний тренер, який тонко відчуває гру. Тому загальний виграш "Базеля" — зовсім не сенсація.

Те саме можна сказати про "Металіст".

В Англії харків'янам пощастило, коли арбітр скасував два м'ячі, забиті суперником. Але впродовж усього протистояння мене не залишало відчуття, що "Ньюкасл" вищий класом за харків'ян. Англійці легко варіювали тактикою та складом. У них вельми кваліфікований тренер. Думаю, невдовзі вони повернуть своє законне шосте-сьоме місце в тамтешній прем'єр-лізі (нині переможець "Металіста" на 14-му місці. — "ГПУ"). У Харкова очевидна проблема — відсутність лідера. З команди пішли Девич і Тайсон — природжені вожаки. Коли важко, треба, щоб у колективі була людина, здатна повести всіх за собою. Цього на тренуваннях не навчиш. Нинішні лідери "Металіста" — Едмар, Горяїнов та Папа — вікові гравці. Це не дозволяє їм нарощувати агресію на полі. "Металісту" необхідна зміна поколінь. Але це вже робота аналітичної служби. У всьому світі цінують людей, здатних поставити діагноз команді. Зараз треба зробити висновок аналітичній службі харків'ян. Якщо він буде правильним, команда рухатиметься вперед.

Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу. Повторні матчі

"Бордо" (Франція) — "Динамо" (Київ, Україна) — 1:0 (перший матч — 1:1)

"Металіст" (Харків, Україна) — "Ньюкасл" (Англія) — 0:1 (0:0)

"Дніпро" (Дніпропетровськ, Україна) — "Базель" (Швейцарія) — 1:1 (0:2)

 

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" не має лідера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути