вівторок, 26 травня 2009 18:12

У "Манчестер Юнайтед" більший досвід та глибший резерв

Автор: фото: REUTERS/Alessandro Bianchi
  Кубок чемпіонів минулої суботи прибув до Риму і був виставлений біля Колізею
Кубок чемпіонів минулої суботи прибув до Риму і був виставлений біля Колізею

27 травня визначиться переможець Ліги чемпіонів-2008/09. У вирішальному поєдинку турніру в столиці Італії Римі зійдуться іспанська "Барселона" та англійський "Манчестер Юнайтед". Матч відбудеться на 80-тисячному "Стадіо Олімпіко". Початок о 21.45. Пряму трансляцію на нашу державу забезпечать ТРК "Україна" та канал "ТЕТ". У супутниковому мовленні — "Спорт-1" (передмова до матчу — о 20.45), РТР-Спорт, НТВ+футбол.

Арбітр матчу — Массімо Бузакка (Швейцарія), 40 років. Живе в Монте-Каррассо. Судив стартовий матч збірної України на Кубку світу-2006, у якому одночасно вилучив із поля Владислава Ващука і призначив пенальті у ворота Олександра Шовковського. — Я багато говорю з гравцями, — зауважує Бузакка. — Можливо, глядачі цього не бачать, але я завжди висловлюю свою точку зору на той чи той момент. Готовий вибачитися, якщо припустився помилки.

"ГПУ" перелічує переваги Барселони" та "МЮ" напередодні фінального матчу

"Барселона":

1. Атака й технічна оснащеність футболістів. Команда не має рівних у грі поблизу чужих воріт, що створить додаткові проблеми супернику в захисті.

2. Наявність у лавах Анрі та Іньєсти. Обидва футболісти зазнали травм у травневих матчах, проте, за останньою інформацією, зможуть вийти на поле в Римі.

3. Дискваліфікація Дарієна Флетчера. Шотландець — основний виконавець клубного чемпіона Європи. Замість нього треба буде випускати зрілішого гравця одразу — Скоулза чи Гіггза, що може позначитися на свіжості дій "МЮ".

"МЮ":

1. Кадрові проблеми суперника. Дискваліфікація основних крайніх захисників "Барселони" — Алвеша та Абідаля, травма центрального оборонця Маркеса змушує перекроїти цю ланку й поставити в центр пару Піке — Туре. Надійністю вона не відзначається. Натомість основний центральний захисник "МЮ" Ріо Фердінанд одужав після травми та зможе зіграти.

2. Тренер. Наставник "МЮ" Алекс Фергюсон має значно більший досвід подібних матчів, сильнішу енергетику. Його візаві Пеп Гвардіола перший рік працює на такому рівні й попередню дуель у Лізі чемпіонів, маститому Ґусу Хіддінку, за великим рахунком, програв.

3. Резерв. У "МЮ" кілька варіантів для посилення гри, тоді як "Барселона" їх практично не має. Це підтвердили останні матчі в чемпіонаті Іспанії.

4. Пенальті. Якщо справа дійде до серії післяматчевих пенальті, перевага буде на боці "МЮ". Голкіпер англійської команди ван дер Сар досвідченіший за воротаря "Барси" Віктора Вальдеса.

Орієнтовний склад (версія "ГПУ")

"Барселона": Вальдес — Пуйоль, Туре, Піке, Сільвіньйо — Кейта, Іньєста, Хаві — Мессі, Анрі, Ето"О.

"Манчестер Юнайтед": ван дер Сар — О"Ши, Фердінанд, Відіч, Евра — Каррік, Андерсон, Гіггз — Парк, Руні, Рональду.

Шанси на здобуття трофея (версія "ГПУ"): 45% — 55%.

Зараз ви читаєте новину «У "Манчестер Юнайтед" більший досвід та глибший резерв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути