Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2010 00:43

У Львові знову говорять про футбол

Минулого тижня був у Львові. Мені здалося, що до цього міста повернулося те, що було характерне для нього в 1970–1980-х. Тоді про футбол у Львові говорили всі й усюди. Людям мало було матчів, які збирали повні трибуни стадіону "Дружба". На знаменитій львівській "клумбі" в центрі міста футбольні пристрасті не вщухали з ранку до вечора. У цій атмосфері не могли не народжуватися футбольні таланти. У ті часи Львів та область були головними "експортерами" гравців і тренерів, яких залюбки запрошували до команд усього СРСР аж до Владивостока.

Приблизно 20 років тому "клумба" почала говорити не про футбол, а про політику. Наслідок — Львівщина стала головним "експортером" політиків-демократів, які заповнили столицю впродовж наступних років. Футбол тим часом занепав. Єдиною втіхою для львів"ян були матчі національної збірної, які попервах збирали аншлаги на колишній "Дружбі". Окрім цього, залишалася впевненість городян у тому, що саме в них понад 100 років тому українці вперше зіграли у футбол, чого ніхто особливо не заперечував.

Через кілька років "Карпати" претендуватимуть на звання чемпіона України

Тепер у Львові знову почали говорити про футбол. Знову заповнюють трибуни стадіону, а в центрі міста обговорюють не політику, як донедавна, а шанси місцевих "Карпат" на високі місця, перспективи місцевих футболістів у збірній України тощо. Як наслідок, у Львові знову найперспективніша молодь і місто стає "експортером" футбольних талантів. А в міні-футболі Львів узагалі має тотальну перевагу. Місцева команда "Тайм" упевнено випереджає "Шахтар" із бразильцями у складі.

Усе це може закінчитися і добре, і не дуже. Бо невідомо, чим завершиться розслідування матчу дворічної давнини, який футболісти "Карпат" ніби "продали" "Металісту". Про це в місті говорять із великим занепокоєнням. Про те, продавали футболісти гру чи не продавали, ніхто чомусь не сперечається. Мова лише про те, чи не дискваліфікують за це команду, чи не зламає цей скандал новий підйом львівського футболу?

Думаю, якими б не були санкції проти "Карпат", якщо такі взагалі будуть, підйом футболу в місті триватиме. І якщо не за рік, то трохи пізніше ми побачимо львівську команду серед претендентів на звання чемпіона України.

Зараз ви читаєте новину «У Львові знову говорять про футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути