четвер, 25 березня 2010 18:29

"У "Динамо" серйозні внутрішні протиріччя"

Автор: фото: Роман Сенишин
  Футболісти ужгородського ”Закарпаття” біжать до головного тренера Ігоря Гамули після того як Олександр Тришович забив єдиний гол у ворота ”Динамо”
Футболісти ужгородського ”Закарпаття” біжать до головного тренера Ігоря Гамули після того як Олександр Тришович забив єдиний гол у ворота ”Динамо”

Валерій Газзаєв програв перший матч чемпіонату України на посаді головного тренера київського "Динамо". У перенесеному поєдинку 10-го туру чемпіон поступився в Ужгороді місцевому "Закарпаттю". Поразка зробила донецький "Шахтар" повноцінним лідером чемпіонату України — гірники випереджають динамівців на два очки.

2010 року "Динамо" провело п"ять поєдинків. Двічі перемогло, двічі зіграло внічию й одного разу програло. Потенційної п"ятиочкової переваги над "Шахтарем", здобутої по закінченні осінньої частини сезону, уже немає. У жодній з ігор 2010-го "Динамо" не спромоглося забити більш як один м"яч. Причини провального старту на початку весни називає експерт "ГПУ", заслужений тренер України Олександр Іщенко, 55 років.


1. Початок весняної частини сезону

Газзаєв міг вирахувати вихід на пік форми на кінець квітня — початок травня, коли турнір вийде на фінішну пряму, а "Динамо" очікуватимуть важкі виїзні матчі з "Карпатами" та "Шахтарем".


2. Рішення щодо стартового складу

Вони малозрозумілі. В Ужгороді Ярмоленко здебільшого грав на правому фланзі. Можна скільки завгодно говорити, що йому зручніше зміщуватися в центр і бити з лівої, але однозначно — це не позиція Андрія. Позначається також відсутність плеймейкера. Коли команда не біжить, і не може задавити суперника, потрібні нестандартні рішення. Їх, за винятком певних дій Шевченка, немає. Та ще й партнери не завжди розуміють такого висококласного гравця як Шева.


3. Відсутність флангової гри

Це також пов"язано з тим, що команда не може бігати. Очі хочуть, ноги не можуть. Тому не тільки флангових атак немає, а і в обороні провали із крайніх зон.

На післяматчеву прес-конференцію в Ужгороді Газзаєв не прийшов

4. Відмова від молодих гравців

Сьогодні, коли відповідальність і прес на команду неймовірні, треба робити ставку на психологічно стійких людей. Куди кидати молодь? У це горнило? Коли в "Динамо" все налагодиться — буде і молодь: Петров, Гармаш.


5. Гравці "плавлять" тренера

Олександр Іщенко залишив це припущення без коментарів. Скажемо від себе.

З одного боку, воно безглузде. Шевченко, Ярмоленко, Хачеріді, бразильці не можуть грати проти тренера — одним він повністю довіряє, інших купив до "Динамо" і постійно ставить до складу. До гри Шовковського, за винятком матчу з "Кривбасом", претензій немає. Інша ситуація з Мілевським. Невідомо як Артем поставився до того, що Газзаєв наполіг на відході з "Динамо" його друга Алієва.

— Переконаний, у команді існують серйозні внутрішні протиріччя, — каже "ГПУ" колишній тренер "Динамо" Йожеф Сабо, 70 років.

На післяматчеву зустріч із пресою в Ужгороді Газзаєв не прийшов — делегував свого помічника Валерія Зуєва. Наставник "Динамо" на Закарпатті вже звично мляво поводив себе під час матчу — сидів на лаві запасних і навіть не підводився, щоб подякувати за гру футболістам, яких замінив по її ходу. Чутки про те, що Газзаєв хоче піти з "Динамо", щоб реалізувати свою мрію, — очолити збірну Росії — тепер також нелогічні. Росіяни націлені на запрошення голландця Діка Адвокаата.

Зараз ви читаєте новину «"У "Динамо" серйозні внутрішні протиріччя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути