пʼятниця, 19 травня 2017 00:50

У "Динамо" може змінитися головний тренер

Автор: ФОТО З САЙТА www.shakhtar.com
  Воротар ”Шахтаря” Андрій П’ятов (№30) святкує успіх своєї команди у фінальному матчі Кубка України
Воротар ”Шахтаря” Андрій П’ятов (№30) святкує успіх своєї команди у фінальному матчі Кубка України

Донецький "Шахтар" виграв Кубок України з футболу. У фінальному матчі підопічні португальського тренера Пауло Фонсеки перемогли київське "Динамо" — 1:0.

— Зі спортивної точки зору, все було передбачувано, — каже колишній нападаючий "Шахтаря" Віктор Грачов, 60 років. — Нинішньому "Динамо" важко тягатися із "Шахтарем". Я засумнівався в підсумку гри лише раз, коли Марлос не реалізував одинадцятиметровий. Зрозумів, що долю матчу вирішить один м'яч. Боявся, щоби кияни не забили якийсь випадковий гол. Розумію і сльози Марлоса. Він не забив пенальті і підвів усю команду. А потім блискуче реабілітувався.

Колишній голкіпер "Динамо" Святослав Сирота написав після гри, що не розуміє, як опинилися в команді такі люди як Антунеш, Кадар і Пантич. Ви з цим згодні?

— Хіба тільки вони? Можна повторити слова класика: "Оголосіть весь список, будь ласка". "Динамівці" можуть багато говорити, як вони перейшли на нову й прогресивну систему гри із трьома захисниками, але суті вона не міняє. Якщо в окремих гравців немає виконавської майстерності, то вона не з'явиться. Якщо в команди бракує класу, то можна грати й у вісім захисників. Матчі з "Шахтарем" є лакмусовим папірцем для "Динамо". Тут зразу стає помітно, що в атаці кияни розраховують лише на Ярмоленка. Вся тактика побудована на принципі: "А раптом Андрій щось придумає". Цього разу не зміг. Тактично "Шахтар" зіграв чудово. Давно не бачив, щоб латино­американці — Тайсон, Марлос, Бернард та Феррейра — так відпрацьовували в захисті. У "Динамо", по суті, не було жодного моменту.

А вихід Ярмоленка сам на сам із П'ятовим?

— Відповім як колишній форвард. Якби Андрій ударив одразу, не зближуючись із голкіпером, це був би момент. А коли він на величезній швидкості прибрав м'яч під неробочу праву ногу й намагався пробити під нульовим кутом — то це лише напівмомент.

Реброва звільнять після цієї гри?

— Є керівництво, йому вирішувати. 17 очок відставання у чемпіонаті — непристойний розрив. А ще більший розрив — у рівні гри. Президенту "Динамо" треба буде добре подумати над причинами такого явища.

Футбол. Кубок України 2016/17. Фінал

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ — 1:0 (0:0)

17 травня. Харків. Стадіон "Металіст". 25 500 глядачів, розрахований на 40 003. +7°C.

Суддя: Костянтин Труханов, Харків

"Шахтар": П'ятов — Срна-к, Ракицький, Кучер, Ісмаїлі — Степаненко, Коваленко (Малишев, 83) — Марлос, Тайсон, Бернард (Зубков, 59) — Феррейра (Ордець, 90). Тренер: Пауло Фонсека, Португалія

"Динамо": Коваль — Віда, Пантич, Кадар (Циганков, 84) — Морозюк, Сидорчук (Рибалка, 67), Антунеш, Шепелєв — Гармаш, Ярмоленко-к — Бесєдін. Тренер: Сергій Ребров

Гол: Марлос, 80

Нереалізоване пенальті: Марлос, 8 — поперечина

Попередження: Сидорчук, 54, Срна, 55, Кадар, 76, Феррейра, 76, Гармаш, 90+3, П'ятов, 90+4

Володарі Кубка України

"Шахтар", "Динамо" — по 11 разів

"Чорноморець" — двічі

"Таврія", "Ворскла" — по одному разу

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" може змінитися головний тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути