Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2012 00:00

У Блохіна мало талантів Лобановського

Прихід Олега Блохіна на посаду головного тренера київського "Динамо" — не привід для цілковитої ейфорії або суцільного песимізму. Як тренер, Олег Володимирович — фігура щонайменше суперечлива.

Утім за 34 роки вболівання за "Динамо" лише лічені рази я радів новому вибору керівництва клуба.

1984-го була ейфорія від повернення Лобановського зі збірної. Наприкінці 1996-го — із Близького Сходу. 2009-го радів приходу Валерія Газзаєва. Тепер зробив висновок: великі очікування, як правило, результату не приносять. Про Газзаєва згадувати не буду, бо історія ще не стерлася з пам'яті, а Лобановський у перше повернення гучно провалився, зайнявши 10-те місце. Перемоги з'явилися наступного року, тоді, коли від Лобановського їх уже не чекали. Лише 1997-го результат прийшов одразу.

У Києві завжди порівнюватимуть нового тренера з Валерієм Васильовичем. І завжди будуть невдоволені, бо феномен Лобановського був настільки багатогранним, що повторити його дуже важко.

Валерій Васильович був інтелігентом і диктатором водночас. Він був трудоголіком і жорстким прихильником дисципліни. Але найголовніше — він був психологом. Його гравці вірили в те, що вони, принаймні, нічим не гірші від "Барселони" чи "Реала". І доводили це на полі.

В Олега Блохіна мало талантів Лобановського. Він не інтелігент і, швидше за все, не психолог. Навряд чи він здатен так передбачити тенденції розвитку футболу. У нього є негативний досвід у російській "Москві". Проте в Олегові Володимировичу підкуповує впевненість і максималізм. Він уміє бути жорстким. У Блохіна є харизма. І, зрештою, він не забув динамівську гру.

Досвід підказує, що успіхи приходять тоді, коли їх не чекаєш. Колись я не розумів призначення Фоменка, а ми за нього перемагали "Барселону". У свій перший прихід сірий і непомітний Сьомін привів "Динамо" до півфіналу кубка УЄФА. Зараз я впевнений в одному: у Блохіна не вийде щось посереднє. Нас чекає небачений тріумф або гучний провал.

Зараз ви читаєте новину «У Блохіна мало талантів Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути