Ексклюзиви
четвер, 08 лютого 2007 18:48

Товстий Шевченко кращий за худого Мілевського

Перше, що вразило у грі збірної України проти команди Ізраїлю — атлетична фігура Андрія Шевченка. Навряд чи в цьому винна жовта футболка збірної, яка після синьої футболки "Челсі" зробила її власника на вигляд більш габаритним. Час іде — замість легкого юного форварда ми бачимо сьогодні досвідченого майстра, який, коли дуже захоче, може ще дуже багато.

Найцікавішим у першому цього року виступі національної команди було порівняння гри новачків збірної з тими, хто вже не перший раз захищає синьо-жовті кольори. Із тих, кого можна назвати ветеранами, усі зіграли на своєму рівні. Не знаю, як для "Байєра" або "Челсі", а для збірної, як на сьогодні, кращих нападників, ніж Воронін та Шевченко, поки що не видно. Особливо помітним це стало тоді, коли на поле замість цих гравців вийшли вже зовсім не юні, але досі ще "перспективні" Мілевський та Бєлік. І якщо від форварда "Шахтаря" прогресу вже ніхто не сподівається, то інтенсивно розкручуваний останнім часом у пресі динамівець відверто розчарував. Не буває в сучасному футболі нападників без хоч якоїсь швидкості. Вірогідно, Олег Блохін у свої 54 роки швидше встигав би до м"яча, ніж Артем Мілевський у свої 22. Окрім провокаційних падінь, які іспанський арбітр розкусив за кілька хвилин, і безглуздої штовханини, "молода надія" збірної так нічого й не показала. Не найкраще виглядали і Гусєв, Ротань та Калиниченко, які, мабуть, ще не набрали необхідних кондицій.

До регулярних "ляпів" Русола всі вже звикли

Щодо дебютантів, то тривожно за донецький "Шахтар", який менш ніж за тиждень має грати в Кубку УЄФА. Перспективний голкіпер Богдан Шуст наробив стільки помилок, що один м"яч у наші ворота був непоганим результатом. І це при тому, що нинішня команда Ізраїлю не спроможна завдати воротареві суперників багато клопотів. Далеко не юний Левченко зіграв у центрі півзахисту посередньо, не встигаючи інколи закрити позицію. Чигринський показав свій звичний рівень, а до регулярних ляпів Русола всі вже звикли. Старанно гасав по лівому краю ще один дебютант — Олександр Романчук. Єдина його перевага над Андрієм Несмачним, якого він підміняв, —молодість і трохи більша швидкість.

У матчі проти Ізраїлю українцям слід було моделювати гру, яка навесні має принести перемоги над "середнячками" відбірної групи. Видається, що, аби досягти бажаного результату, до збірної доведеться повернути кількох перевірених майстрів. Бо у новачків майстерність не вища, а досвіду у них менше.

Зараз ви читаєте новину «Товстий Шевченко кращий за худого Мілевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути